Naslovnica / ŠPORT / Popoln 14. krog Kegljaškega kluba Kamnik

Popoln 14. krog Kegljaškega kluba Kamnik

Kamniški kegljači in kegljačice se lahko prvič v spomladanskem delu sezone veselijo popolnega izkupička štirih zmag. Vse zmage so bile dosežene po tokrat zelo izenačenih tekmah, ki so jih kamniški kegljači in kegljačice pripeljale do pozitivnega zaključka.

Najbolj izenačeno tekmo so odigrali kegljači 1. moške ekipe, ki je gostovala v Kranju. Kegljači Kegljaškega kluba Siliko so tokrat pripravili skoraj prvovrstno presenečenje, saj so šli v tekmo zelo odločno in se odlično upirali kamniškim kegljačem, ki jim je kranjsko kegljišče povzročalo nemalo težav. Razburljiv zaključek tekme je s svojimi mirnimi živci odločil Marko Oman, ki je v odločilnih zadnjih metih zadel in podrl zadostno število kegljev, da se je tekma končala z razliko dveh kegljev. Kamniški kegljači so tekmo zmagali z rezultatom 6:2. S to zmago se je 1. ekipa utrdila na 3. mestu 1. državne lige.

V gosteh so nastopale tudi predstavnice 1. ženske ekipe, ki so pomembni novi dve točki dosegli v Ljubljani proti kegljačicam Ograjce. Po prvi polovici tekme so si Kamničanke priigrale že kar nekaj kegljev prednosti in zelo ugoden rezultat za sproščeno nadaljevanje tekme. Kegljačice Ograjce se kljub velikemu rezultatskemu zaostanku niso predale in v drugi polovici tekme pokazale nekaj dobrih rezultatov, a so Kamničanke obdržale mirne živce in tekmo pripeljale do zanesljive zmage s 6:2 in 54 keglji razlike.

Na domačem kegljišču so kegljači 2. moške ekipe gostili ekipo iz Železnikov. Tekmo, ki so jo morali Kamničani enostavno dobiti se je začela tako kot so upali. Po prvi polovici tekme so vodili z rezultatom 2:1 in 14 kegljev prednosti. Drugi del tekme je bil podoben prvemu delu. Izenačeni rezultati, vedno le nekaj kegljev razlike med obema ekipama, toda na koncu so se zmage veselili Kamničani in si zagotovili pomembni točki za nadaljevanje državne lige.

Zmago so dosegle tudi predstavnice 2. ženske ekipe, ki so v Kamniku zanesljivo premagale ekipo Izolčank. Kamničanke so skozi celotno tekme vodile in tekmo mirno pripeljale do zanesljive zmage. Tokrat se je najbolj izkazala vodja ekipe Simona Hren, ki je prispevala pomemben delež k zmagi in prispevala k sproščeni igri naših mladih kegljačic. Tekma se je končala z rezultatom 6:2 in 140 keglji razlike.

V tem tednu je bila moška ekipa Kegljaškega kluba Calcit Kamnik, na slavnostni podelitvi priznanj v Domu kulture Kamnik, razglašena za najboljšo kamniško športno ekipo v letu 2014.

Avtor: Peter Jantol