Naslovnica / NOVICE / Popoprane črnohumorne šale, ples in bitka kamniških bendov

Popoprane črnohumorne šale, ples in bitka kamniških bendov

Včerajšnji kamfestovski program je zabaval vse obiskovalce, tako od najmlajših, pa vse do tistih najstarejših, ki so zvečer lahko prisluhnili robatim, črnohumornim šalam.

Program se je začel, tako kot smo vajeni, ob šestih popoldan s polnim Glavnim trgom otrok, ki so nestrpno čakali predstavo Čupakabre: Cirkus Kolibrus. Nastopajoči so zabavali otroke in starše, svoje gledalce pa nekajkrat pošteno potegnili za nos.

Nedaleč stran se je na križišču pri glavnem trgu odvil street show, ki so ga pripravili člani plesnega kluba Šinšin, ulična predstava kamniških plesalk in plesalcev pa je, kot običajno, na ulico pritegnila precejšnje število obiskovalcev.

V Parku Evropa se je odvila bitka med lokalnimi bandi, ki so pokazali in dokazali, ki so pripravili prav dober žur ter napovedali, da jih utegnemo, če bodo sevedal le še naprej vztrajali na svoji glasbeni poti, v prihodnjih letih videti tudi na kateremu izmed večjih kamfestovskih odrov.

Samostanski oder so sinoči zavzeli člani tria Gregorja Ftičarja Trio Clock, zvrstilo pa še je nekaj manjših, bolj obrobnih dogodkov, ki pa jih festivalski obiskovalec, spričo precej nerodno tempiranega  sočasnega dogajanja, obiskal kvečjemu v primeru, da bi premogel kakega klona ali zmožnost teleportiranja.

Nekaj minut po deveti uri je Katja Šulc pod mestni oder privabila ljubitelje elektronske glasbe s svojim albumom Kamlisajlan, dobršen del sinočnjih obiskovalcev Kamfesta, pa je okupiral dvorišče pri Korobaču, kjer se je, že drugo leto zapored, odvil zloglasni Večer črnega humorja.

Kljub temu, da je bilo na voljo le nekaj stolov in miz, je bilo prizorišče nabito polno. Obiskovalci so sedeli po stolih, tleh, okenskih policah in celo v avtih (čeprav bi lastniki morali svoja vozila umakniti pred začetkom nastopa), nekateri med njimi pa so trpeli žejo, saj je bilo priti do šanka s pivom skorajda misija nemogoče.

Nastopajoči Žan Papič, Andrej Podbevšek in vsem znan Gašper Bergant so zabrisali mejo med “prav” in “narobe”, s svojimi šalami pa so za en večer razbili vse predsodke med ljudmi, saj smo vsi enako zanič.

Fotoutrinki 7. dne festivala Kamfest 2019