Naslovnica / KULTURA / Poroka na Veliki planini in tuna v dvigalu

Poroka na Veliki planini in tuna v dvigalu

Pa veličastni orli, ki so ter polulani burek zmenek – vse to in še mnogo več so obiskovalci včeraj doživeli ob predstavi v Mladinskem centru Kotlovnica.

Šolska impro liga letos namreč praznuje že petindvajset let in tokrat so se v sklopu praznovanja obletnice ustavili tudi v Kamniku. Igralci, ki brez scenarija ustvarjajo prizore pred očmi publike in z njihovimi predlogi, so povečini mladi in perspektivni dijaki, ki pa ŠILE ne vidijo zgolj kot obšolsko aktivnost. V ŠILI se seznanjajo z osnovami odrske umetnosti na delavnicah ter izobraževanjih z domačimi in tujimi mentorji, obenem pa pridobijo možnost, da pridobljeno znanje in veščine pokažejo tudi z nastopom na gledališkem odru.

 

Tako so tudi včeraj zvečer improvizatorji zabavali obiskovalce, najbolj pa so poželi uspeh skeči s tuno v dvigalu, kjer je igral Rebelde, s poroko na veliki planini kamor sta se srečna novozaročenca odpravila peš (!), prav zagotovo pa je bil en boljših včerajšnjih momentov burek zmenek, kjer so trije igralci igrali tri čustva ene osebe. Ker seveda publika izbira kaj, kraj ter čustva – so se gledalci odločili da je eno izmed čustev “ful te lulat”. Ostali dve sta bili pretirana vzhičenost ter zaljubljenost do ušes.

 

Zabaven večer bi se moral končati s koncertom, ki je žal odpadel – so pa bili obiskovalci za dobro mero glasbe med nastopi deležni rednih intermezzov tonskega tehnika, ki je osupljivo uspešno povezoval skeče med seboj z zabavnimi komadi.