Naslovnica / NOVICE / Poslovil se je Jože Urbanc – Kekec

Poslovil se je Jože Urbanc – Kekec

Življenje vsakega posameznika je polno,
konča pa se v trenutku in takrat v bolečini le onemimo.

Sporočamo vam žalostno vest, da nas je zaradi bolezni, za vedno zapustil naš dolgoletni član, tovariš Jože Urbanc – Kekec.

V prostovoljno gasilsko društvo Kamniška Bistrica je vstopil leta 1980 ter nato v letu 1986 opravil tečaj za gasilca in kasneje napredoval v nižjega gasilskega častnika. Leta 1999 je postal gasilski častnik in nato leta 2008 gasilski častnik I. stopnje ter leta 2013 gasilski častnik II. stopnje.

Od 1999 do 2001 je bil pomočnik poveljnika naprav za zaščito in dihal, nato pa je 2001 za eno leto postal poveljnik našega društva. Od leta 2002 do 2016 je bil podpoveljnik društva, poleg funkcije podpoveljnika pa je bil v našem društvu odličen mentor ter član in predsednik mladinske komisije. Dolga leta je v društvu njegova beseda veljala za eno glavnih, saj je bil kot velik gasilski strokovnjak, član upravnega odbora vse od leta 2001 do 2016.

V svoji dolgoletni gasilski karieri je storil marsikaj dobrega, tako za člane našega društva, kot tudi za naše krajane. Za te zasluge je bil s strani Gasilske zveze Kamnik kot tudi s strani Gasilske zveze Slovenije odlikovan z naslednjimi odlikovanji:

-1994 – Priznanje gasilske zveze II. stopnje
-2001 – Značka za dolgoletno delo – 20let
-2005 – Gasilska plemenica III. stopnje
-2007 – Priznanje gasilske zveze I. stopnje
-2010 – Značka za dolgoletno delo – 30let
-2016 – Gasilska plemenica II. stopnje
-2017 – Značka za delo v operativi – 30 let

Poleg gasilstva in poslanstva pomagati drugim, pa je imel Jože Urbanc – Kekec tudi veselje in posluh do glasbe, kar je dolga leta s pridom uporabljal v gasilski godbi Stranje.

Dragi naš Kekec!

Bil si borec, vedno nasmejan in poln energije. Kadarkoli smo kaj potrebovali, si nam bil vedno na voljo, pomagal si nam, nam svetoval in pripovedoval zgodbe svoje mladosti v gasilstvu. Vse to nam je vsakokrat, ko smo bili s tabo, narisalo nasmeh na obraz. Članice se ti iskreno zahvaljujemo za vsa leta mentorstva, za vsa znanja in za vse izkušnje. Iz srca hvala za vsako minuto zamujanja, vsako šalo in smeh.
Naš predragi Jože, hvala ti! Hvala za vse kar si storil za nas, za našo mladino in za vse člane našega društva. In ne samo za naše društvo, hvala za vse kar si storil za naš kraj, za naše krajane. S tem ko si odšel, smo izgubili velikega človeka.
Dragi naš Kekec, sedaj si mirno odpočij in nas čuvaj od tam zgoraj.
Saj veš! Nekoč se zopet srečamo, tam kjer si sedaj, visoko nad zvezdami.
Radi te imamo!

Za vedno tvoji, bratje in sestre.

Članice in člani PGD Kamniška Bistrica