Naslovnica / KULTURA / Poslovil se je Tone Štritof

Poslovil se je Tone Štritof

toni_strirof2Sinoči se je, po dolgi in zahrbtni bolezni, s katero se je boril že nekaj let, poslovil Tone Štritof, dolgoletni član ansambla Lojzeta Slaka in prvi basist Fantov s Praprotna.

Tone, oz. Toni Štritof, kot so mu pravili bližnji znanci, je bil vsestranski glasbenik, katerega življenje je bilo z glasbo povezano od malih nog, saj je že kot mladenič, doma iz Kopišč v Kamniški Bistrici, nemalokrat poskrbel za zabavo in veselje prenekatere planinske druščine, ki je z veseljem pritegnila njegovi pesmi in melodiji kitare s katero sta bila, vsaj v njegovih mladih letih, domala nerazdružljiva.

Na spletni strani ansambla Lojzeta Slaka je v predstavitvi Toneta Štritofa zapisano: »Kamničan od nog do glave, oziroma z berdo in baritonom, ki ju je pojerbal po Francetu Severju, ko je le-ta zamenjal Slake za odvetništvo. Da je Tone več kot dobro pevsko nasledil slovitega predhodnika, govorijo ocene vokalnih izvedb Ansambla Lojzeta Slaka. Sodeloval je tudi v strokovni komisiji Cvičkovega festivala narodno zabavne glasbe.«

Slovenska narodno zabavna glasba je tako prezgodaj izgubila še enega izmed svojih pomembnih članov, ampak lahko smo prepričani, da imajo v nebeškem koru za Tonija zagotovo že pripravljeno posebno mesto.

Toni, počivaj v miru.

Pogreb Toneta Štritofa bo v sredo, 22. oktobra 2014, ob 15.30, na Žalah v Kamniku.
Njegova želja je bila, da se ob slovesu, namesto cvetja in sveč, v dobrodelne namene zbere sredstva, ki bodo nakazana za Anino zvezdico.