Naslovnica / Napovedi in obvestila / Poslovilni koncert ansambla Nagelj izpod Kamniških planin

Poslovilni koncert ansambla Nagelj izpod Kamniških planin

Po tridesetih letih ustvarjanja in nastopanja se ansambel Nagelj izpod Kamniških planin poslavlja od glasbenih odrov. Slovo pa ne bo tiho, ampak se bodo Nageljčki, kot se za glasbenike spodobi, poslovili z velikim poslovilnim koncertom, ki bo sredi oktobra.

Začetki ansambla Nagelj segajo v sredino osemdesetih let, natančneje v leto 1984, ko so se zbrali harmonikar Stane Kregar, pevec Brane Jagodic in basist Andrej Bernot, ki so v svoje vrste povabili še pevko Mojco Pogačnik in kitarista Toneta Sušnika ter se poimenovali ansambel Karavana.

nagelj1

Še istega leta so postali »amaterji leta«, vendar so se morali fantje vmes spopasti z obveznim služenjem vojaškega, zaradi česar so bolj kot inštrumente drgnili puške. Ansambel je zato deloval nekako zgolj napol oz. v okrnjeni zasedbi, dokler se jim ni vmes pridružil še, žal že pokojni, Brane Lukan, ki je kot basist nadomestil Andreja Bernota.

nagelj2

Na pobudo Franca Lipičnika s katerim je ansambel Nagelj uspešno sodeloval že od samih začetkov, je pevko Mojco leta 1987, ki nekako velja za uradno letnico nastanka ansambla, pridružila Brigita Vrhovnik, ki je ansamblu pridala svojo prepoznavno jodlarsko noto. Ideja o imenu ansambla se je porodila piscu besedil in pisatelju Ivanu Sivcu, ki jo je Franc Lipičnik nemudoma pripel na prsa mlade zasedbe izpod Kamniških planin.

Kaj več o ansamblu Nagelj, ki je kar dobro zaznamoval ne le kamniško, ampak tudi slovensko narodno-zabavno sceno, bomo zagotovo kaj več zapisali v prihodnjih dneh, naj pa vas že zdaj opozorimo na njihov poslovilni koncert, ki se bo v Športni dvorani Kamnik odvil 17. oktobra 2015.

nagelj3

Nageljni za svoj poslovilni koncert pripravljajo bogat glasbeni program v katerem se bodo na odru zvrstili ansambli Pogum, Veseli svatje, Galop, Leteči muzikanti, Domačini, Patrik Jagodic, Andrej Šifrer, Šenturški oktet, Mestna godba Kamnik, Folklorna skupina Kamnik, Harmonikarski orkester Martina Vodlana in seveda tudi ansambel Nagelj, glede na to, da je do prireditve še dober mesec, pa se utegne zgoditi, da se bo na odru poslovilne veselice ansambla Nagelj, ki jo bo povezoval Franc Pestotnik Podokničar, pojavilo še kako glasbeno ime oz. glasbeno presenečenje.

Da pa slovo ansambla Nagelj ne bo spominjalo na nekakšno glasbeno sedmino, pa se bo programsko bogat glasbeni večer nadaljeval z veselico z ansamblom Pogum.

X