Naslovnica / NOVICE / Poslovite se od leta 2017 v Kamniku

Poslovite se od leta 2017 v Kamniku

V Kamniku se bomo od leta 2017 poslovili s štirimi koncerti na Glavnem trgu. Kot prvi bodo priložnost za predstavitev širši javnosti dobili kamniški glasbeniki v okviru prireditve Mesto mladih, ki jo organizira Mladinski svet Kamnik. Tako bodo v četrtek, 28. decembra, od 19. ure dalje na velikem odru na nastopili: Fat Pigeon, Manca Berlec, Peter Jerič, Spock Studios in Sundrops.

Dan kasneje, 29. decembra, bodo prav tako ob 19. uri prišli na svoj račun ljubitelji narodno zabavne glasbe, saj bodo nastopili Poskočni muzikanti. Ljubitelji rocka in zvoka električne kitare se bodo lahko zabavali v soboto, 30. decembra, ko bo ob 19. uri na veliki oder stopila skupina Big Foot Mama.

Na najdaljšo noč v letu pa bo obiskovalce Kamnika od 22. ure dalje zabavala Skupina Špica. Pred polnočjo bo obiskovalcem voščila direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin, nato pa jih bo nagovoril župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki bo tudi odšteval do novega leta.

Prireditve v sklopu Pravljičnega Kamnika so se letos pričele 1. decembra, ko je župan Občine Kamnik Marjan Šarec prižgal praznično okrasitev, ter so se odvijale ves december. Posebna novost je bila Pravljična hiška pod Malim gradom, ki je gostila številne prireditve, obiskal pa jo je tudi Božiček.

Dogajanje v mestu so poživeli tudi dogodki, ki so jih pripravili posamezni ponudniku v mestnem središču in sicer od glasbenih večerov, do izdelovanja stripov in tudi pravo modno revijo.

Še vedno pa lahko izkoristite pozne nočne nakupe v mestnem središču, saj so vsak petek v decembru trgovine v mestnem središču odprte do 22. ure.

Vse do 25. februarja 2018 pa bo v Keršmančevem parku obratovalo brezplačno drsališče. To je odprto vsak dan od 9.00 do 19. ure, izposoja drsalk pa je med tednom možna od 16.00 dalje, med vikendi, prazniki in šolskimi počitnicami pa že od 9. ure.

Pripravil: Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik