Naslovnica / NOVICE / Posodobljen seznam prevzemnih mest vode na območju občine Kamnik

Posodobljen seznam prevzemnih mest vode na območju občine Kamnik

Na območju občine Kamnik sta bili danes, poleg že obstoječih, vzpostavljeni še dve novi prevzemni točki za prevzem pitne vode, ki jo je potrebno pred uporabo prekuhati.

Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. uporabnike oskrbe s pitno vodo z vodovodnega sistema Kamnik Iverje seznanja, da je zaradi doslej ugotovljenih obsežnih poškodb primarnega vodovodnega omrežja S500, ki so posledica poplav, porušitve cest in zemeljskih usadov, ni mogoče vzpostaviti običajne oskrbe s pitno vodo na območjih javnega vodovodnega omrežja v občini Kamnik.

Zaradi navedenega je bilo, v skladu z Načrtom delovanja ob izrednih dogodkih v primeru poplav, skupaj s civilno zaščito in prostovoljnimi gasilci aktivirana nadomestna oskrba uporabnikov z vodo na način prevoza vode s cisterno.

V ta namen so bila doslej vzpostavljena naslednja prevzemna mesta:

 1. PGD Šmarca
 2. PGD Tunjice
 3. Tunjice-Laniše 6
 4. PGD Kamniška Bistrica
 5. PGD Gozd – pri gostilni Logar 
 6. Glavni trg
 7. Lekarna Duplica
 8. KS Duplica
 9. Osnovna šola Marije Vere 
 10. Podgorje – pri Krajevni skupnosti Podgorje
 11. Volčji Potok-pri Krajevnem domu Volčji Potok

Vodo prevzemate v lastni embalaži, in sicer danes do 23. ure, jutri pa od 7. ure dalje. 

Uporabnike, glede na trenutne izredne razmere, oskrbe z vodo iz javnih vodovodnih sistemov v občini Kamnik obveščamo, da je vodo pred uporabo potrebno prekuhavati v skladu s priporočili NIJZ dostopnimi na povezavi: https://nijz.si/moje-okolje/pitna-voda/priporocila-za-uporabo-vode-ob-izdanem-ukrepu-prekuhavanja-vode/.

Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. izvaja vse aktivnosti za čim prejšnjo vzpostavitev oskrbe uporabnikov z vodo iz vodovodnega omrežja.

O vseh nadaljnjih informacijah glede oskrbe z vodo vas bomo sproti obveščali.

Prosimo vas za razumevanje.

Še vedno velja, da so izredne razmere in se ne zadržujete v okolicah nesreče ter ob vodotokih oziroma brežinah in plazovih.

Vse razpoložljive ekipe prostovoljnih gasilskih društev Kamnik so na terenu, aktivirana je bila Slovenska vojska prav tako pa tudi pogodbena podjetja Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik ter Društvo GRS Kamnik.

Vir informacij: KPK in Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve