Naslovnica / NOVICE / Povabimo sonce v šole

Povabimo sonce v šole

V Šoli idej na Šutni je bila včeraj popoldne odprta razstava otroških likovnih del z naslovom: Povabimo sonce v šole, ki so jo pripravili otroci OŠ Frana Albrehta in PŠ Nevlje, ki so ustvarjali pod mentorstvom Mete Kregar, Andreje Modrijan in Majde Pogačnik.

Ko posije sonce, nam je lepo. Lepo nam je vedno, ko se dotaknemo zgodb, poezije, ko ustvarjamo. Tretješolci matične šole Frana Albrehta so v svojem izdelku prepletli pesmico Toneta Pavčka Zlata ladja z domišljijo in ustvarjanjem. Odpotovali so v deželo, kjer živijo drugačne, nam neznane živali. Risali so s flomastri in barvali z vodenimi barvicami.

Tretješolce iz Nevelj je pesem S. Kosovela Otrok s sončnico ponesla med sončnice. Sončni, razigrani in veseli so tudi v šoli. Z voščenkami in vodenkami so se naslikali pri dejavnostih, kjer se počutijo najbolje.

Na matični šoli so ustvarjali tudi učenci pri neobveznem izbirnem predmetu Umetnost. V sončne žarke so vnesli vesele, barvite, razigrane vzorčke ter besede in misli, ki šolo delajo toplo in sončno.

 

Nanjo ima lepe spomine tudi gospa Nataša Makovec, lastnica Šole Idej, pred tem pa učiteljica na OŠ Frana Albrehta. Že deveto leto zapored ob tednu otroka prijazno odstopi Šolo Idej, da ji stene »pobarvajo« otroške umetnije.

 

Ob odprtju razstave in kratkem kulturnem programu je bilo toplo vsem: ustvarjalcem, mentoricam in obiskovalcem, prireditev pa so sodelujoči zaključili z besedami Toneta Pavčka:

NI RES, DA JE ENO SAMO SONCE IN DA SAMO ONO GREJE.
SONC JE NA NEBU IN ZEMLJI, DA JIH NIHČE NE PREŠTEJE.