Naslovnica / Črna kronika / Požar na Žebljarski poškodoval objekt in uničil viličarja

Požar na Žebljarski poškodoval objekt in uničil viličarja

Včeraj zvečer, nekaj minut pred 21. uro je zagorelo v skladiščnih prostorih nekdanje tovarne gumbov. Ogenj je povzročil kar nekaj škode, gasilci PGD Kamnik pa so s hitrim posredovanjem preprečili tudi možnost eksplozije in nastanek še večje škode.

Kamniški gasilci so bili sinoči, ob 20.54, obveščeni, da je na Žebljarski prišlo do požara v skladišču pri nekdanji tovarni gumbov Svit. Gasilci so na prizorišče požara prišli s tremi cisternami in ekipo sedemnajstih gasilcev, ki so ob prihodu nemudoma začeli z gašenjem gorečega viličarja ter nadstreška.

pozar-zebljarska-2

V neposredni bližini požara se je nahajalo tudi kombinirano tovorno vozilo, ki so ga gasilci odmaknili ter s tem preprečili nastanek še večje škode. Ob tem so gasilci poskrbeli tudi za preprečitev nevarnosti eksplozije, saj so poskrbeli za odmik petih plinskih jeklenk, ki so jih ob tem takoj začeli tudi ohlajati, prav tako pa so zaprli tudi dovodno pipo zemeljskega plina.

pozar-zebljarska-5

Po gašenju so gasilci objekt preventivno pregledali še s termo kamero, sam objekt pa so zaradi zadimljenosti tudi temeljito prezračili.

Na prizorišču požara je bila prisotna tudi patrulja Policijske postaje Domžale ter kriminalisti, ki bodo poskusili ugotoviti vzroke požara, pri tem pa so jim z nudenjem tehnične pomoči in razsvetljavo pomagali tudi gasilci.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti po prvih zbranih obvestilih ugotovili, da je na kraju zagorel delovni stroj, požar pa naj bi se nato razširil še na nadsrešek poslovnega objekta in kombinirano vozilo Peugeot Boxer. Policisti so preko noči kraj zavarovali, z zbiranjem obvestil in ogled kraja požara pa nadaljejo danes zjutraj.

 

Intervencija je trajala tri ure, požar pa je povzročil kar nekaj škode, saj je ogenj viličar uničil, poškodovan pa je bil tudi sam objekt v katerem je prišlo do požara. Kot že ničkolikokrat poprej, pa so nastanek še večje škode, s hitrim in učinkovitim posredovanjem preprečili gasilci PGD Kamnik.