Naslovnica / Črna kronika / Požar plinske jeklenke in izpad električne energije

Požar plinske jeklenke in izpad električne energije

V Kamniku je okrog 13. ure prišlo do izpada električne energije, kako uro zatem pa se je na vrtu stanovanjske hiše v centru mesta vnela plinska jeklenka.

Izpad elektrike

Ob nenačrtovanem izpadu električne energije na območju Kamnika, do katerega je prišlo minuto po 13. uri, je brez električne energije ostalo okrog 2000 gospodinjstev oz. odjemalcev. Za okvaro na električnem omrežju je poskrbela dežurna ekipa vzdrževalcev, ki je ob 13.40 napako odpravila.

Požar plinske jeklenke

Sicer ne vemo ali je morda prav izpad električne energije botroval ideji prebivalcev hiše v središču mesta, ki so se odločili, dan je vsekakor kot nalašč za piknik, da si  današnje kosilo pripravijo na vrtu s pomočjo plinskega gorilnika. Pri tem pa žal niso imeli ravno največje sreče, saj je plin iz jeklenke nenadzorovano zagorel pri izhodnem ventilu.

 

Prebivalci hiše so zato na pomoč poklicali gasilce PGD Kamnik, ampak k sreči ni bilo hujšega, saj je do prihoda gasilcev ogenj na jeklenki že pojenjal, je pa iz jeklenke še vedno uhajal plin. Gasilci so jeklenko dobro zatesnili, za vsak slučaj pa s posebno napravo, ki ji pravijo eksplozimeter, izmerili še morebitno koncentracijo oz. prisotnost plina na vrtu in tudi v hiši, stanovalcem pa svetovali, da problematično jeklenko čim prej oddajo dežurni službi plinarne.

Na srečo prebivalcev hiše na Maistrovi se je vse skupaj končalo brez hujših posledic, le kosilo utegne danes nekoliko zamujati, če jih, zaradi vsega skupaj, morda ni minilo veselje do kuhanja in so se na kosilo odpravili kar k sosedom čez cesto.