Naslovnica / Črna kronika / Požar stanovanjske hiše na Ravnah nad Šmartnim v Tuhinju

Požar stanovanjske hiše na Ravnah nad Šmartnim v Tuhinju

Nekaj pred 21. uro so bili gasilci obveščeni, da so ognjeni zublji zajeli ostrešje stanovanjske hiše na Ravnah nad Šmartnim v Tuhinju.

Klicu na pomoč so se biliskovito odzvali gasilci iz domala cele Tuhinjske doline in Kamnika, ki so na Ravne odhiteli z več gasilskimi vozili in zelo številnim moštvom.

K sreči pa gasilci, po zaslugi domačih, med katerimi so tudi prostovoljni gasilci, ki so s prisebnim ukrepanjem preprečili najhujše, niso prišli na povsem razvit požar, ki bi utegnil domačijo najbrž tudi uničiti.

Domači so namreč začetni naval ognja, z gasilniki in vodo iz hidranta, uspeli ustaviti oz. zadržati do prihoda gasilcev, ki so razkrili dobršen del ostrešja in ogenj pogasili do konca, pri tem pa se je znova pokazalo, da sta gasilnik ali dva, ki ju je potrebno znati tudi uporabljalti, nepogrešljiva oprema vsakega doma oz. stanovanjske hiše.

Natančni vzroki požara zaenkrat sicer še niso znani, obstaja pa domneva, da je do požara v podstrešnem prostoru starejše stanovanjske hiše prišlo v bližini dimnika, bo pa več znanega, ko bo intervencija zaključena.

Je pa potrebno omeniti še eno, ne nepomembno podrobnost, kajti gasilci so na kraj požara, kljub odmaknjeni legi zaselka na visoki nadmorski višini, kjer je kar nekaj snega, lahko hitro prišli tudi zaradi zgledno očiščene, predvsem pa dobro posute ceste.

Na prizorišču požara so posredovali tudi policisti, dežurni delavci elektra ter reševalci, katerih pomoč pa tokrat k sreči ni bila potrebna, saj v požaru ni bil nihče poškodovan.