Naslovnica / Črna kronika / Požar v nekdanji klavnici

Požar v nekdanji klavnici

Zgodaj popoldne se je iz zapuščenih prostorov nekdanje klavnice na Usnjarski cesti v središču Kamnika začel kaditi gost črn dim.

Danes okoli 12:20 so bili gasilci obveščeni, da se iz poslopja nekdanje klavnice Meso Kamnik vali gost črn dim. Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so požar hitro omejili in pogasili, nato pa zapuščen objekt, ki že dolgo časa kazi podobo kamniškega mestnega središča, še temeljito pregledali.

Kljub temu, da je bil današnji požar v prostorih nekdanje klavnice pogašen razmeroma hitro, obenem pa ni povzročil večje škode, pa je bržkone zgolj vprašanje časa, kdaj bo v omenjenih prostorih znova zagorelo.

Zanemarjeni in za puščeni prostori klavnice, ki jih njihovi lastniki, če že nič drugega, ne zaščitijo niti s spodobno ograjo, so namreč že dlje časa  eno izmed osrednjih kamniških narkomanskih zbirališč. Kljub stalnim in dolgotrajnim opozorilom okoliških prebivalcev, pa zaenkrat ni še nič ne kaže, da bi se kdorkoli učinkovito lotil reševanje omenjene problematike.

Kako in zakaj je prišlo do požara, pa bodo poskušali ugotoviti policisti.