Naslovnica / Črna kronika / Požar v Publicusovem zbirnem centru naj ne bi bil posledica kaznivega dejanja

Požar v Publicusovem zbirnem centru naj ne bi bil posledica kaznivega dejanja

Prve ugotovitve policistov kažejo, da požar v Publicusovem zbirnem centru ni posledica kaznivega dejanja.

Na prizorišču požara Zbirnem centru Publikus v Suhadolah so bili prisotni tudi policisti, zato smo Policijsko upravo Ljubljana zaprosili za informacijo o dogodku.

Nataša Pučko, predstavnica za stike z mediji Policijske uprave Ljubljana, nam je posredovala odgovor v katerem je zapisano:

“PU Ljubljana je bila danes okrog 13.30 ure obveščena o požaru v Suhadolah, kjer je zagorelo v zbirnem centru odpadkov. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar uspeli omejiti in pogasiti.

Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo v sektorju zbirnega centra odpadkov, kjer so ti že sortirani. V požaru ni nastala materialna škoda, prve ugotovitve pa kažejo, da požar ni vzrok posledica kaznivega dejanja. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.”

V intervenciji so posredovali gasilci PGD Topole, Moste, Komenda, Mengeš, Križ in Loka pri Mengšu. Požar so pogasili, požarišče pa pregledali in prekopali z delovnimi stroji ter pogasili še manjša žarišča. Na kraju požara so posredovali tudi dežurni delavci komunalnega podjetja Prodnik, direktor podjetja Publicus, župan občine Komenda in policisti. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.