Naslovnica / Črna kronika / Požar v Schlenku je povzročil za več tisoč evrov škode

Požar v Schlenku je povzročil za več tisoč evrov škode

Sinočnji požar skladišča v Schlenku je gasilo petdeset gasilcev, v požaru pa je nastalo za več tisoč evrov škode.

Včeraj zvečer, okoli 21.30, je na območju nekdanje kamniške smodnišnice prišlo do požara v silosu skladišča za predelavo odpadnega aluminija podjetja Schlenk.

Na prizorišču požara so posredovali gasilke in gasilci PDG Kamnik in PGD Duplica, ki so varovali okolico gorečega silosa in preprečili širitev požara, ki so ga nekaj po 23. uri uspeli tudi uspešno pogasiti.

Na požarišču je tekom noči ostala požarna straža, v hitri in zahtevni gasilski intervenciji, s katero so gasilci uspeli preprečiti širjenje požara na sosednje objekte ter požar pogasiti, pa je sodelovalo 34 gasilcev PGD Kamnik s 6. vozili ter 16 gasilcev PGD Duplica z dvema voziloma, medtem ko so gasilci PGD Šmarca, s 17. gasilci in dvema voziloma, ostali v pripravljenosti za primer morebitne nove intervencije.

Po (prvih) podatkih Policijske uprave Ljubljana naj bi zagorelo v proizvodnem traktu oziroma silosu za predelavo odpadnega aluminija, vzrok za nastanek požara pa zaenkrat še ni znan. V požaru ni bil nihče poškodovan, je pa nastalo za več tisoč evrov škode.

 

Po navedbah Policije do nevarnosti za okolje, objekte ali ljudi, po do sedaj znanih podatkih ni prišlo, bodo pa policisti danes opravili ogled in vseh svojih ugotovitvah ter okoliščinah požara obvestili pristojno državno tožilstvo.