Naslovnica / Črna kronika / Požar v večstanovanjskem objektu na Cankarjevi ulici

Požar v večstanovanjskem objektu na Cankarjevi ulici

Nekaj pred osmo zjutraj so bili kamniški gasilci obveščeni, da gori v enem izmed stanovanj večstanovanjskega objekta na Cankarjevi ulici v Kamniku (ob kegljišču).

Gasilci PGD Kamnik so se nemudoma odzvali klicu na pomoč in s svojim hitrim posredovanjem preprečili, da bi požar naredil večjo škodo, oz. da bi se požar iz pritličnega stanovanja razširil še na ostale prostore večstanovanjskega objekta, ki je deloma tudi v lasti Občine Kamnik.

Gasilci PGD Kamnik so pogasili gorečo omaro na hodniku ter nudili pomoč osebi, ki se je nadihala strupenih plinov, zato je zanjo poskrbela ekipa NMP Kamnik. Gasilci so zadimljene prostore temeljito prezračili in pregledal še s termokamero.

Vzroke požara še preiskujejo, neuradno pa bi lahko do požara prišlo zaradi težav inštalacijah oz. stika vode z električno napeljalo.

K sreči ob izbruhu požara v stanovanju ni bilo nikogar, je pa zgodba vseeno precej žalostna, saj so prebivalci stavnovanja, v katerem je prišlo do požara, doživeli že drugi krut udarec usode v samo dveh dneh.