Naslovnica / Napovedi in obvestila / Poziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Poziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Z dnem 31. 3. 2020 je stopil v veljavo Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Občina Kamnik ima kar nekaj izletniških točk, ki so zelo priljubljene med sprehajalci in rekreativnimi športniki, a zaenkrat le-teh ne nameravamo zapreti. Ker kljub pozivom in sprejetim omejitvam še vedno dobivamo informacije, da se na nekaterih poteh in točkah srečuje in zadržuje veliko ljudi, bo Občinski štab Civilne zaščite ob lepem vremenu in ob koncih tedna na točkah, ki so najbolj obremenjene, vzpostavil dodaten nadzor in preverjal spoštovanje omejitev.

Zaradi epidemije trenutno veljajo stroge omejitve gibanja in združevanja na javnih površinah, a za varovanje in zaščito vseh prebivalcev največ lahko naredimo sami,zato pozivamo občanke in občane:

  • naj gredo na sprehod na manj obljudene poti, kjer se lahko pri morebitnem srečanju vzdržuje priporočena varnostna razdalja vsaj 1,5 metra;
  • naj se izogibajo nepotrebnim nevarnostim in adrenalinskim športnim aktivnostim;
  • naj se izogibajo obiskovanju in predvsem zadrževanju na priljubljenih izletniških točkah, kot so Stari grad, Špica, Sveti Primož nad Kamnikom, Gora na Svetem Miklavžu, Mali grad, območje izvira Kamniške Bistrice in območje zunanjega Muzeja Zaprice.

Združimo moči in ravnajmo odgovorno ter to dokažimo z dejanji.

#OSTANIMO DOMA. SKUPAJ BOMO ZMOGLI. SOLIDARNOST, POMOČ IN POZITIVNO RAZMIŠLJANJE.

Občina Kamnik