Naslovnica / NOVICE / Pravljična hiška z dijaki GSŠRM in Gargamelo

Pravljična hiška z dijaki GSŠRM in Gargamelo

Včeraj, 19. 12. 2018, se je v Pravljičnem šotoru v Keršmančevem parku odvila delavnica, na kateri so otroci s pomočjo dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik naredili praznične čestitke, se fotografirali s Kamniško Veroniko ter si nekoliko kasneje ogledali še predstavo o Gargameli.

Delavnici z dijaki GSŠRM na kateri so si otroci ustvarili praznične čestitke, je sledila predstava z naslovom “Ali bo Gargamela rešila Božič?”, ki so jo pripravili bodoči vzgojiteljice in vzgojitelji, v njej pa so nastopili: Saška Pavlovič, Ana Lozej, Sara Hlebš, Jakob Šmauc, Tjaša Jocner Vodnik, Urška Prosenc, Natalija Cerar, Julija Drnovšek, Tajda Zore in Katja Remškar.

V zgodbi o babici in vnučkih beseda nanese na praznovanja božiča nekdaj, babica pa pri tem omeni zlobnega Gargamela, ki je pred leti uničil božič. Božičkova škratka nevede izgubita eno izmed daril, ki ju najde Gargamela, zgodba pa se zaplete in razplete vse do srečnega konca s poučnim naukom, ki pravi, da se ni lepo lagati in da se je potrebno za lastne napake znati tudi opravičiti.

 

Pravljično dogajanje v Pravljičnem šotoru se bo nadaljevalo tudi danes. Med 17. in 18. uro se lahko znova pridružite dijakom GSŠRM na ustvarjalnih delavnicah, ki jim bo ob 18. uri sledill pripovedovalski pravljični večer.

Pravljični šotor je ogrevan, obisk delavnic in predstav pa brezplačen.

Katja Vavpetič