Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pravljični Kamnik bo v tem tednu obiskal tudi Božiček

Pravljični Kamnik bo v tem tednu obiskal tudi Božiček

Pravljično hiško pod Malim gradom, ki že drugi teden stoji na parkirišču pri Kavarni Veronika, so predvsem otroci že sprejeli za svojo. Tako so minuli teden navdušili otroci iz vrtca Sonček, mjuzikel Sneguljčica, ki so ga pripravili učenci mag. Alenke Gotar, nastopi učencev Glasbene šole Skalar, odrasli so uživali v petkovem nastopu Tria Sprukci, otroci pa v petkovi ter sobotni otroški predstavi Lutkovnega gledališča Fru-Fru. Pravljična hiška pa je bila povsem napolnjena v nedeljo, ko so tri trgovine v centru mesta – Boutique Mifor, Lady M in Pletenine Špenko – priredile pravo modno revijo.

Prav tako pa so otroci navdušeni nad izdelovanjem okraskov za svoj dom, ki jih vodijo Božičkovi pomočniki Škratki iz Mavričnega vrtiljaka ter nad pripovedovanjem ljudskih pravljic, ki jih pripravlja Knjižnica Kamnik. Marsikdo se zato še posebej veseli srede, petka in sobote, ko je na vrsti otroški program.

Ta teden pa bo za otroke še bolj poseben, saj bo v sredo, petek in soboto Pravljično hiško pod Malim gradom obiskal Božiček!

Kot so obiskovalci hiške te dni že navajeni, bo najprej ob 16.30 uri zapel zborček pred novoletni smreko Marinko (v primeru dežja se pevski nastop prestavi v hiško), nato pa ob 17.00 sledi pripovedovanje ljudskih pravljic, ustvarjalne delavnice ter obisk težko pričakovanega gosta. Tisti, ki Božičku še niso uspeli napisati pisma, mu bodo željo lahko povedali tudi osebno in se z njim tudi slikali.

Seveda pa bo program pester ves teden. Tako bodo v ponedeljek, 18. decembra, nastopili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik z otroško predstavo. Na voljo bo tudi možnost poslikava obraza, slikanje s prsti, izdelovanje voščilniv in izdelava snežink. V torek, 19. decembra, bo za program poskrbel Vrtec Antona Medveda Kamnik, saj bo tisti dan v središču mesta potekal prejšnji teden odpadli Novoletni bazar s predstavo in obiskom Dedka Mraza. Dogajanje v hiški se bo začelo ob 15. uri, ob 17. uri pa preselilo na Glavni trg. V četrtek pa bodo oder zapolnili plesalci Plesnega kluba ŠinŠin.

Vabljeni tja, kjer so pravljice doma.

Pravljična hiška pod Malim gradom se je odprla 8. decembra letos, v njej pa vsako popoldne v njej potekajo različne prireditve različnih društev, klubov ter ustanov.

S tem pa se decembrske prireditve v okviru Pravljičnega Kamnika ne končajo, saj se bomo od leta 2017 poslovili s sklopom koncertov na Glavnem trgu.

V četrtek, 28. decembra, ob 19. uri bodo v okviru Mestovanja, ki ga prireja Mladinski svet Kamnik, nastopili lokalni glasbeniki: Manca Berlec, Sun drops, Fat pigeon in Spock studios.

V petek, 29. decembra, od 19. ure vas bodo zabavali Poskočni muzikanti, v soboto, 30. decembra, ob 19. uri pa Big foot mama.

V leto 2018 bomo zakorakali skupaj s skupino Špica, odštevali pa bomo tudi z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem.

V nedeljo, 31. decembra, se bo silvestrski program pričel ob 22. uri.

Še vedno pa je v Keršmančevem parku na voljo brezplačno drsališče. To je odprto vsak dan od 9. do 19. ure, izposoja drsalk pa je med tednom možna od 16. do 19. ure, med vikendi, prazniki in počitnicami pa ves čas obratovanja drsališča.


Pripravil: Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Fotografije: ZTŠK Kamnik