Naslovnica / Napovedi in obvestila / “Pravljični Kamnik” se bo konec tedna odel v praznično razsvetljavo

“Pravljični Kamnik” se bo konec tedna odel v praznično razsvetljavo

Mesec december je čaroben, prijeten in pravljičen. In takšen bo tudi Kamnik. Dogajanje v tem srednjeveškem mestu bo pestro od 1. do 31. decembra. Na letošnjih prireditvah boste zagotovo našli tudi nekaj zase in ne bo vam dolgčas.

Vljudno vabljeni na uradno odprtje Pravljičnega Kamnika, ki bo v petek, 1. decembra 2017, ob 17. uri na Glavnem trgu. Takrat bo župan Občine Kamnik Marjan Šarec slavnostno prižgal praznično osvetlitev. Sledila bo zabava s skupino Čuki.

Praznični mesec bodo v Kamniku začeli otroci iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, Vrtca Sonček, Vrtca Peter Pan, Vrtca Zarja, Ciriusa Kamnik in podružnične šole Vranja peč. Ti bodo v petek, 1. decembra, ob 10. uri okrasili smrečice na najlepši kamniški ulici – Šutni.

V Kamnik ste vabljeni tudi v nedeljo, 3. decembra, ob 17.30 uri, ko bo otroke v središču mesta obiskal sv. Miklavž. Na pobočju Malega gradu bo najprej potekala otroška igra Skupaj gradimo dom, nato bo zbrane nagovoril Sv. Miklavž s svojim spremstvom. Če bo v nedeljo slabo vreme, bo prireditev v torek, 5. decembra, ob isti uri.

Letos praznični december ponuja dve večji novosti. Posebna novost je Pravljična hiška pod Malim gradom, ki bo na parkirišču pri Kavarni Veronika stala od 8. do 23. decembra. V njej bodo potekale različne prireditve tako za otroke kot za odrasle. Tradicionalno drsališče, ki bo odprto do 25. februrarja 2018, smo preselili v praznično okrašeni Keršmančev park. Drsanje je brezplačno.

Otroci bodo središče mesta zasedli tudi v torek, 12. decembra, ko bo Vrtec Antona Medveda Kamnik priredil Novoletni bazar s praznično predstavo. Dogajanje bo segalo od Glavnega trga do Pravljične hiške in bo trajalo od 15. ure dalje, Ob 17. uri bo na Glavnem trgu predstava Plamen prijateljstva, ki jo bo zaključil obisk Dedka mraza. Denar od prodaje izdelkov bo šel v sklad vrtca.

Od leta 2017 pa se bomo poslovili s koncerti. V četrtek, 28. decembra, ob 19. uri bodo na Mestovanju nastopili Manca Berlec, Sun drops, Fat pigeon in Spock studios. V petek, 29. decembra, vas bodo ob 19. uri zabavali Poskočni muzikanti, v soboto, 30. decembra, ob 19. uri pa Big foot mama. V leto 2018 bomo zakorakali skupaj s skupino Špica, odštevali pa bomo z županom Občine Kamnik Marjanom Šarcem. V nedeljo, 31. decembra, se bo silvestrski program pričel ob 22. uri.

Samo Trtnik, ZTŠK