Naslovnica / NOVICE / Praznični december na OŠ Stranje smo zaključili z dramsko igro in radijsko oddajo

Praznični december na OŠ Stranje smo zaključili z dramsko igro in radijsko oddajo

Praznični december smo člani dramske skupine Baretka in Gledališkega kluba iz OŠ Stranje  zaključili z  dramsko uprizoritvijo igre Kekec. Scenarij je priredila učiteljica Mira Papež, sceno je pripravila Brigita Ozimek Kumek, za odrske elemente in osvetljavo pa je poskrbel g. Neno Borščak.   Igrali smo jo v telovadnici OŠ Stranje za učence od 1.-5. razreda, ki  so nas nagradili z  velikim aplavzom.

V počastitev  Dneva samostojnosti in enotnosti pa smo posneli CD ploščo za praznično radijsko oddajo. Učenci od 6.-9. razreda smo razmišljali o domoljubju, spoštovanju in razumevanju narodne identitete, ljubezni do slovenske besede in jezika, o slovenski težnji po samostojnosti in o osamosvajanju v različnih zgodovinskih obdobjih, o ljubezni do naravne in kulturne dediščine.  Izbor za radijsko oddajo z glasbeno spremljavo je pripravila učiteljica Mira Papež, sodelujoče je zelo pohvalila, češ da je  bilo veliko spisov zares dobrih in je bil izbor zelo  težek. Posnetek članov  gledališkega kluba pa je pripravil  računalnikar Andrej Kočar.

Posnetek radijske oddaje:

Predbožični  čas pa so  z ogledom Kekca in prihodom Božička podoživeli tudi varovanci VDV Sožitje. Dobri mož je obdaril tudi  najmlajše podjetij Kambus, Avtomehanika Cotman in Avtoličarstvo Papež, pa tudi na nas ni pozabil. Predstavo si je ogledal tudi župan Marjan Šarec. Igralci smo bili ponovno nagrajeni z bučnim aplavzom, kar nam je dalo spodbudo za nadaljnje delo.

Uprizoritev  Kekčeve   dobre  volje, sonca in zlatega  smeha je bilo naše srčno voščilo in darilo vsem gledalcem in tudi vam : posnetka gledališke igre in radijske oddaje, pa si lahko poslušate in ogledate tudi v tem prispevku oz. na spletni strani OŠ Stranje.

Igralci dramske skupine Baretka