Naslovnica / NOVICE / Prelepe jaslice ponovno bdijo nad Žejami pri Komendi

Prelepe jaslice ponovno bdijo nad Žejami pri Komendi

Danes so krajani Žej slavnostno odprli svoje jaslice, ki jih sestavljajo lesene skulpture pastircev, Jožefa, Marije in malega Jezusa v hlevčku, zaokrožili pa so jih z živimi osličkom in jagenjčki.

Zbrane so s pesmijo pozdravili člani mešanega pevskega zbora DU Komenda, za njimi pa je na oder stopil župnik, ki je po kratki maši blagoslovil jaslice in tudi vse zbrane, kjub temu da je bila blagoslovljena voda le kaplja v morje proti deževju, ki je mokril gledalce.

Sestrici Juvan; ena na citrah, druga s flavto, sta kasneje skupaj odigrali nekaj božičnih skladb, za konec pa sta postregli z Belo snežinko. Kaj kmalu se je vzdušje med poslušalci razživelo, morda zaradi prihajajočih prazničnih dni, morda zaradi toplega vina, zato je Franc Pestotnik Podokničar zbrane pozval k bolj kulturnemu vedenju oziroma k tišini.

Na oder je namreč povabil uglednega izvajalca Ota Pestnerja, ki je zbranim postregel z dvema skladbama, nato pa so zbranim zapeli še otroci s cerkvenega otroškega pevskega zbora Komenda.

Z Otom so nato zbrani prepevali še naprej, si nalili vina in čaja ter občudovali prelepe jaslice, ki vsako leto navdušijo krajane Komende in okolice.