Naslovnica / NOVICE / Prenova Cankarjeve ceste se utegne zavleči vse do maja

Prenova Cankarjeve ceste se utegne zavleči vse do maja

Obnovitvena dela na Cankarjevi cesti v Kamniku, ki prebivalcem severnega dela občine povzročajo kar nekaj prometnih zagat in zastojev, se utegnejo končati šele sredi maja prihodnje leto.

Kot so nam sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, je na cest R1-225/1424 Kamnik – Mekinje od km 0,020 do km 0,530, kjer se je z deli pričelo 25.10.2016, predvidena zamenjava tampona v debelini 30 centimetrov, preplastitev vozišča, zamenjava poškodovanih robnikov ter ureditev horizontalne in vertikalne signalizacije.

 

Rok po pogodbi za dokončanje del je do 24.11.2016, vendar zaradi pogojev za zaporo odseka, saj odsek poteka skozi naselje, izvedba del v tem roku ne bo mogoča.

Spričo tega na Direkciji za infrastrukturo pričakujejo, da se bodo morala dela, na eni izmed prometno najbolj obremenjenih kamniških cest, v zimskem času prekiniti ter nadaljevati šele spomladi. Kot so nam sporočili, naj bi bila v tem primeru dela zaključena do sredine maja 2017, cesta pa naj bi bila, po zagotovilih Direkcije, v tem času normalno prevozna.