Naslovnica / NOVICE / Prenova zaprte kavarne naj bi stala kar 200.000 evrov

Prenova zaprte kavarne naj bi stala kar 200.000 evrov

Kavarna Veronika je že en mesec zaprta, prenova osrednjega mestnega ter leta 2008 povsem prenovljenega gostinskega lokala, ki je v lasti Občine Kamnik, pa naj bi stala kar 200.000 evrov.

Zaprtje mestne kavarne pred mesecem dni je med občani kamniške občine sprožilo kar nekaj vprašanj in odzivov, še več vprašanj in polemik, kot se je izkazalo že na včerajšnji seji občinskega sveta, pa utegne v zvezi z mestno kavarno sprožiti podatek, da namerava Občina Kamnik za prenovo zaprte kavarne porabiti kar 200.000 evrov.

Ob tem ne gre spregledati dejstva, da je bila Kavarna Veronika povsem prenovljena že leta 2008, za kar je Občina Kamnik takrat porabila 130 oz. po nekaterih podatkih pa celo 160.000 evrov.

V proračunu Občine Kamnik za leto 2017 je pod postavko za tokratno prenovo zaprte Kavarne Veronika tokrat namenjenih kar 200.000 evrov, kot je moč razbrati iz gradiva za včerajšnjo sejo, pa naj bi bil v omenjen znesek zajeti: stroški obnove instalacij v moških in ženskih sanitarijah, v območju točilnega pulta in kuhinji ter nadomestitev keramike po izvedenih rušitvenih in zidarskih posegih, za sanacijo temeljev ob skladišču kavarne in zidov v lokalu, kjer zaradi vlage odpada omet, za osvežitev fasade, beljenje vseh prostorov po izvedbi obnovitvenih del, oplesk lesenih oken v kavarni, za plačilo projektne dokumentacije in izvedbo nadzora izbranega izvajalca na javnem razpisu.