Naslovnica / NOVICE / Pretresen poštar in krajani Okroglega

Pretresen poštar in krajani Okroglega

Krajani vasi Okroglo povsem pretreseni, vsakokratni obisk omenjene vasi pa dodobra pretrese tudi poštarja.

Prebivalci vasi Okroglo, idiličnega zaselka pod Kamniškim vrhom, že lep čas nimajo težav s prebavo, za kar je zaslužna predvsem cesta, ki vodi do njihove vasi.

Po navedbah tamkajšnjih krajanov, ki živijo umirjeno življenje, daleč stran od redkih pogledov in obiskov nadzornika občinskih cest, pa imajo, kot vse kaže, težave tudi s  telefonskimi povezavami. Pravijo namreč, da se odgovorni na Občini Kamnik na njihove telefonske klice ne odzivajo, zaradi česar razmišljajo, da bi se, kot indijanci, zatekli k uporabi dimnih signalov, ki bi jih iz doline morda opazili vsaj gasilci.

Da je stanje na nevarni in od vode razriti cesti, ki je za nameček tudi na najbolj izpostavljenih mesti brez zaščitne ograje, dobesedno pretresljivo, je ob mimobežnem srečanju potrdil tudi poštar, ki pravi, da je dostava pošte še posebej »zanimiva« pozimi, ko cesta spominja na zasneženo in poledenelo bob stezo. Le-ta bi najbrž za treninge s pridom koristila tudi lokalnemu občinskemu svetniku, ki je pred časom preskakovanje atletskih ovir zamenjal za vožnjo z bobom.

 

Sicer pa, kako bi cesta ne bila takšna, ko pa vendar ne premore prepustov za vodo, redki ponikovalni jaški pa so zamašeni, pri čemer znajo tamkajšnji domačini povedati, da so bili nazadnje menda očiščeni leta 2007, zaradi česar pesek s ceste, kolikor ga je še ostalo, nanaša na travnike in pasočim se kravam bržkone prav zoprno škrta pod zobmi, je pa menda njihovo mleko toliko bogatejše s kalcijem in drugimi mineralinimi snovmi.

Ampak slabega stanja ceste, na katere posameznih odsekih bi se dalo urediti tudi kak turistično privlačen manjši vintgar, se z letala ne vidi, saj na cesto visijo košate veje, kot smo omenili že na začetku, pa potresavanje med dobrodejno vpliva vsaj na prebavo, zaradi česar krajani Okroglega na skorajšnji obisk vljudno vabijo tudi kako “občinsko zlato ritko”, ki bi jo pretresljivo doživetje zagotovo vsaj malce »pognalo«.