Naslovnica / NOVICE / Previdno v hribih, veter ruva tudi drevesa

Previdno v hribih, veter ruva tudi drevesa

Nekaj najbolj zagnanih in vztrajnih ljubiteljev narave in planin se v hribe podaja v vsakršnem vremenu, glede na trenutne vremenske razmere, pa dobršna mera previdnosti ne bo odveč. Zato, po pameti!

O razmerah, ki trenutno vladajo v hribih, iz prve roke poroča Tomaž Cukjati, ki se je danes podal na Veliko planino, kamor pa ni prišel, saj se je, na Pirčevem vrhu, zaradi nemogočih razmer, raje pametno odločil, da obrne nazaj proti dolini. Na poti iz smeri Sv. Primoža proti Veliki planini je namreč precej napihanega snega, tako da se udira do pasu, poleg tega pa so sunki vetra tako močni, da se podirajo tudi drevesa.

Zato vsem, ki se nameravate jutri, kljub vsemu, odpraviti v hribe, priporočamo veliko mero previdnosti, predvsem pa se na pot ne odpravljajte brez ustrezne opreme in znanja, sploh pa ne sami. Zagotovo bo najbolje, da obisk planin preložite na čas, ko bodo razmere stabilnejše in bolj primerne. Saj veste, gora ni nora.

Nekaj napotkov in priporočil za varnejše obiskovanje hribov v zimskem času najdete tudi na strani GRS Kamnik – Pozimi v gore le z znanjem in dobro opremo.

Informacije in fotografije: Tomaž Cukjati