Naslovnica / Črna kronika / Pri Motniku se je prevrnil in zagorel tovornjak

Pri Motniku se je prevrnil in zagorel tovornjak

Nekaj pred 10. uro je tik pred Motnikom, v smeri Ločice, prišlo do prometne nesreče, v katero je bilo vpleteno tovorno vozilo cisterna, ki se je na ravnem delu cestišča prevrnilo in zagorelo.

Do nesreče je prišlo, ko se je voznik tovorne cisterne peljal iz smeri Ločica proti Motniku, pri tem pa, na razmeroma ravnem delu cestišča, iz zaenkrat še neznanega razloga, zapeljal s ceste v obcestni jarek, pri čemer se je vlačilec s cisterno prevrnil na bok ter začel goreti.

K sreči je se je v trenutku nesreče v bližini nahajalo več domačinov, ki so se ukvarjali s spravilom sena, tako da sta vozniku na pomoč nemudoma in brez pomišljanja priskočila brat in sestra, ki sta sicer tudi prostovoljna gasilca, ter voznika izvlekla iz kabine, domala tik pred tem, ko se kabina tovornega vozila, iz katere motornega dela je na vse strani brizgala nafta, vžgala.

K sreči se voznik tovornjaka v nesreči ni huje poškodovoal oz. jo je odnesel zgolj z večjo buško, goreči tovornjak pa so pogasili gasilci PGD Motnik, ki so jim kasneje, ko je bil požar že pogašen, prihiteli na pomoč tudi gasilci iz PGD Kamnik, ki pa so do prizorišča potrebovali več časa.

 

Zaradi posledic prometne nesreče je cesta Motnik – Ločica zaprta, promet na omenjeni cesti pa utegne biti zaprt, ali pa vsaj močno oviran, še kar nekaj časa oz. vsaj do odstranitve posledic nesreče.