Naslovnica / ŠPORT / Približuje se 10. Maraton Alpe – “Najlepša in najtežja” kolesarska prireditev

Približuje se 10. Maraton Alpe – “Najlepša in najtežja” kolesarska prireditev

»Najlepši in najtežji« – vzdevek, ki so ga kolesarskemu Maratonu Alpe Scott skozi leta nadeli kar kolesarji. Maraton zaznamuje čudovita trasa, ki vodi okoli slikovitih Kamniško – Savinjskih Alp ob štirih alpskih rekah, čez tri prelaze. 130km in 2000m višinske razlike predstavlja svojevrsten izziv, s katerim se bodo kolesarji spopadli prvo julijsko nedeljo. Tokrat že deseto leto zapored.

maraton alpe1

Zakaj najtežji, zakaj za mnoge najlepši?

Trasa Maratona Alpe Scott vodi okoli Kamniško – Savinjskih Alp s startom in ciljem v Kamniku. Kolesarji na poti premagajo 130km in kar 2000m višinske razlike ob prečkanju prelazov Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec. Zaradi zahtevnosti maratona se na startu vsako leto zberejo le bolje pripravljeni rekreativni kolesarji, katerim maraton predstavlja izziv, hkrati pa tudi užitek na kolesu. Idilična trasa, ki vodi skozi slikovite kraje s pogledi na mogočne vršace, odtehta, po mnenju večine, vse napore na poti.

11 kolesarjev se okoli Alp podaja 10-ič

Ker je letošnji maraton v znamenju 10-tke, bodo organizatorji posebno pozornost namenili tistim kolesarjem, ki so se udeležili vseh dosedanjih maratonov ter se letos na pot okoli Alp podajajo desetič.

Preko 500 prostovoljcev, da je krog sklenjen.

Zakulisje Maratona Alpe Scott je svoja zgodba, mnogim manj poznana. Vsekakor pa je prav, da se ob jubilejnem maratonu spomnimo vseh prostovoljcev – teh je preko 500, ki prvo julijsko nedeljo dihajo za kolesarski praznik. Od članov gasilskih društev, ki prevzamejo vlogo redarjev, športnih društev, katerih člani poskrbijo, da na okrepčevalnicah poteka vse tekoče, motoristov Moto kluba Kamnik, ki spremljajo kolesarje na poti, do prijavne službe, ki že v zgodnjih jutranjih urah v Kamniku nasmejano pričaka kolesarje. Tu so še številni drugi simpatizerji in, kot poudarjajo organizatorji, brez vseh njih Maratona Alpe zagotovo ne bi bilo.

maraton alpe 2015 start 33

Sodelovanje 10-ih občin in priložnost za turizem

Trasa maratona vodi skozi 10 občin pri nas in občino Železna Kapla na avstrijskem Koroškem. Ker krog okoli Kamniško – Savinjskih Alp postaja vse bolj priljubljena trasa med kolesarji tudi takrat, ko po teh cestah ne poteka maraton, je nastala ideja o skupni promociji trase in krajev na poti. Pobudo o povezovanju je prevzelo Združenje Kamniško – Savinjske Alpe, ki predstavitev novega turističnega produkta načrtuje za prihodnje leto. Že letos pa se bodo na maratonu s svojo turistično ponudbo predstavile vse občine na poti.

Maraton Alpe in Scott iščeta »naj navijaško skupino«

Tudi odlično vzdušje ob progi in glasni navijači so razlog, da Maraton Alpe Scott udeležencem ostane v kar najlepšem spominu. Organizatorji so skupaj z glavnim sponzorjem že drugo leto zapored pripravili poseben natečaj, kjer bodo nagradili 3 najbolj glasne navijaške skupine. Izziv, ki ga ponuja maraton, ni majhen, zato je prav, da so kolesarji na poti deležni prave spodbude.

maraton alpe 2015 start 17

Pred maratonom še skupinski trening

Še pred maratonom se tudi letos obeta skupinski trening. Vse, ki bi vas skupinska vožnja zanimala, najdete aktualne informacije v naslednjih dneh na spletni strani www.maraton-alpe.si

Podrobno o trasi Maratona Alpe Scotthttp://maraton-alpe.si/alpe_proga1-

Video 2015http://maraton-alpe.si/video_9-Maraton-Alpe-2015

Kako se prijavim na Maraton Alpe?

Cena prijave na Maraton Alpe

V predprijavi in s prijetim vplačilom do:
* 10.6.2016 – startnina znaša 25 €
* 24.6.2016 – startnina znaša 30 €
Po datumu 24.6. 2016 znaša startnina 35 €.

Praznujete rojstni dan na dan maratona? 🙂

Če na dan maratona praznujete rojstni dan, vam ob predložitvi osebnih dokumentov startnino podarimo.

Povezava do prijavnega obrazca: http://maraton-alpe.si/alpe_Prijave-na-10-Maraton-Alpe-Scott-so-odprte-Se-vidimo-3-julija-v-Kamniku-

Dodatne informacije:
Nika Vrhovnik
Maraton Alpe Scott
E: nika@maraton-alpe.si
T: 040 345 709