Naslovnica / ŠPORT / Prijave za tek na Stari grad so že odprte

Prijave za tek na Stari grad so že odprte

Letošnja novost tekaškega pokala Občine Kamnik je BODIFIT-ov tek na Stari grad. Tekmovanje bo štelo tudi kot občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole.

Po ogledu trase in analizi stanja na terenu so organizatorji tek za odrasle dolg 3800 metrov in bo potekal po tako imenovanih vlakah. Trasa teka za osnovnošolce pa bo dolga 1000 metrov.

 

1. tek na Stari grad bo potekal 15. junija in sicer se bodo osnovnošolci na progo pognali ob 12. uri, odrasli pa ob 18. uri. Štart tekmovanja bo nad Zdravstvenim domom Kamnik.

Vsi zainteresirani se lahko na tekmovanje že prijavijo in sicer preko sistema prijavim.se. Cena prijave do 10. junija znaša 8 evrov, kasneje pa 10 evrov. V kolikor se želite udeležiti tudi Veronikinega teka, ki bo tudi letos potekal na 10 kilometrski razdalji in sicer 13. oktobra, bo cena hkratne prijave na oba teka 15 evrov. Število tekačev je omejeno na 300, zato priporočamo pravočasno prijavo.

Za tiste, ki jim gorski tek ni blizu, pa se bodo po trasi lahko tudi sprehodili. Na vrhu pri gostišču Grajska terasa bo potekala razglasitev tekmovalcev in podelitev priznanj.

Samo Trnik, ZTŠK Kamnik