Naslovnica / Črna kronika / Prijetje dveh sumljivih oseb v Spodnjih Stranjah

Prijetje dveh sumljivih oseb v Spodnjih Stranjah

Policisti so v prejšnjem tednu prijeli dve sumljivi osebi, ki sta osumljeni več kaznivih dejanj, in sicer kraj koles ter vstopanja v tuja stanovanja.

V prejšnjem tednu so policisti prejeli več prijav glede pojava sumljivih oseb na območju Spodnjih Stranj. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti obe sumljivi osebi, domnevno stara policijska znanca, uspeli prijeti, oba pa sta osumljena več kaznivih dejanj.

V enem primeru je šlo za osebo, ki je osumljena tatvin več koles, kamniški policisti pa so znanemu osumljencu minulo sredo, 5.5.2021, v Spodnjih Stranjah zasegli tudi moped znamke Piaggio, modre barve, za katerega obstaja sum, da izvira iz kaznivega dejanja. Policisti informacije in obvestila glede vseh okoliščin kaznivih dejanj še zbirajo, hkrati pa lastnika vozila naprošajo, da pokliče na št. (01) 830 31 80 ali se zglasi na Policijski postaji Kamnik, Tomšičeva ulica 4.

V drugem primeru, ki je zaenkrat zaradi interesov policijske preiskave še nekoliko zavito v skrivnost, pa je prav tako šlo za znanega osumljenca, ki na območju Kamnika prosi za denar, obenem pa tudi kljuka na vrata stanovanj. Tudi v tem primeru policisti še zbirajo obvestila glede vseh okoliščin  kaznivih dejanj, med drugim kaznivega dejanja neupravičenega vstopa v stanovanje, vendar policisti zaenkrat več podrobnosti še ne izdajajo. Po informacijah naših bralcev, pa naj bi bil omenjeni osumljenec, pri svojih nečednih podvigih, domnevno tudi nasilen.

Obenem policisti občane opozarjajo, da “priložnostnih” prodajalcev ali neznancev ne spuščajo v svoje domove, v kolikor pa to že storijo, jih naj imajo ves čas pod nadzorom. Če pa kljub previdnosti vseeno postanejo žrtev kaznivega dejanja pa policisti svetujejo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.