Naslovnica / NOVICE / Prijetno medgeneracijsko druženje prostovoljk in prostovoljcev

Prijetno medgeneracijsko druženje prostovoljk in prostovoljcev

Včeraj dopoldne so v Svetovalni pisarni za starejše Kamnik na kamniški tržnici, ki jo vodi Zavod Oreli, znova pripravili dan odprtih vrat pisarne, ki so ga tokrat poimenovali Dan za spremembe, dan pa je bil posvečen prostovoljstvu in predstavitvi dejavnosti Zavoda Oreli.

V Svetovalni pisarni za starejše že vrsto let zapored pripravljajo in izvajajo številne dejavnosti in delavnice, ki potekajo v medgeneracijskem sožitju in sodelovanju med starimi in mladimi.

Na letošnjem Dnevu za spremembe so se predstavile tudi osnovnošolske prostovoljske skupine, srednješolci, študentje in odrasli, so predstavili različne aktivnosti in dejavnosti, prostovoljke OŠ Stranje pa so, skupaj s prostovoljko Tatjano, predstavile njihovo poslanstvo, ki so ga letos v Zavodu Oreli poimenovali »Povežimo Kamnik s prostovoljstvom«.

Izmenjava znanj in nasvetov, pa ne poteka zgolj v živo, kar je sicer najbolj zabavno in prijetno, ampak tudi prek spleta, in sicer na spletni strani www.kamnik-starejsi.si,  na kateri je moč za nasvet povprašati tudi virtualno svetovalko Veroniko.

Na prireditvi si je bilo moč ogledati tudi razstavo likovnih del, ki so jo pripravile Orelijeve likovnice, vpisati pa se je bilo moč tudi v katero izmed številnih delavnic, pogovornih skupin in izobraževanj.

 

Zbrane prostovoljce in prostovoljke ter vse, ki so se odzvali povabilu na dan odprtih vrat, so pozdravili in nagovorili direktorica Zavoda Oreli Martina Ozimek, mag. Romanom Renerjem ter, kot predstavnica Občine Kamnik, višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti Katja Vegel, sama prireditev pa je bila popestrena tudi s krajšim kulturnim programom.