Naslovnica / NOVICE / Prijetno ponovoletno druženje članov Kamniške zasavske podružnice MS

Prijetno ponovoletno druženje članov Kamniške zasavske podružnice MS

Potem ko so se člani kamniško zasavske podružnice multiple skleroze, v katero je povezanih 199 članov in članic, ki jo od lanskega občnega zbora vodi Antonija –Zvonka Zupančič iz Hrastnika, jeseni (18.oktobra 2014) srečali na pečenju kostanja pri planinskem domu na Kalu v občini Hrastnik, so se v soboto 17. januarja 2015 sešli na ponovoletnem srečanju pri Mnganu v občini Domžale.

Kar 45 članov in članic te podružnice, katere območje zajema 13 občin in se razteza od Radeč do Tuhinja, v razdalji skoraj 80 km, je prišlo na druženje v Ihan, kjer jih je pozdravila predsednica podružnice Antonija Zupančič, jim zaželela čim več zdravja v novem letu in poudarila pomen takih druženj, še posebej za težje pokretne člane. Zaradi obsežnosti območja so se povabilu tokrat odzvali predvsem člani s kamniško domžalskega konca. Zato kaže najbrž tudi v bodoče taka srečanja organizirati za manjša območja.

DMS srečanje 2

V prijetnem pomenku so si udeleženci izmenjali izkušnje o značilnostih svojega premagovanja težav, ki jih prinaša s seboj ta bolezen, pogovorili pa so se tudi o sodelovanju na različnih športnih srečanjih, ki jih organizirajo v okviru podružnice in na ravni Združenja MS Slovenije. O lanskih doseženih rezultatih je športna referentka Ana Mohar iz Litije pripravila lep in pregleden bilten.

DMS Srečanje

Lani so člani in članice na državnih prvenstvih v različnih športih dosegli kar solidne rezultate, saj so zlasti plavalci in plavalke, kot na prim. Lopatni Andrej, Cvenk Bojan in Kregar Polona posegli po najvišjih mestih na majskem državnem prvenstvu v Železnikih.

Kot so dejali udeleženci, jim taka srečanja veliko pomenijo, zato si jih želijo čim več. V tem smislu so s šopkom cvetja izrekli tudi zahvalo predsednici za njeno prizadevanje. Naslednje srečanje po občnem zboru, ki bo meseca marca na Trojanah, bodo verjetno pripravili v občini Kamnik.

DMS srečanje 4

Prizadevne poverjenice (Zdenka Dacar – Kamnik, Domžale, Ana Mohar – Litija, Nada Prašnikar – Trbovlje, predsednica Antonija Zupančič pa v Hrastniku, pogosto obiščejo težje gibljive člane na svojih območjih, poleg tega pa se člani lahko vsak četrtek dopoldne zglasijo na sedežu podružnice na Ljubljanski 36 v Domžalah. (radio HIT)

Priložene fotografije so nastale na srečanju pri Mnganu v Prelogu pri Domžalah

F. Svetelj