Naslovnica / NOVICE / Prikaz nasprotnih dejstev: Vrtec Antona Medveda bo še pet let vodila mag. Liana Cerar

Prikaz nasprotnih dejstev: Vrtec Antona Medveda bo še pet let vodila mag. Liana Cerar

Zaradi pristranskega in neresničnega pisanja o glasovanju za novo vodstvo Vrtca Antona Medveda želim poudariti, da z vrtcem ves čas dobro sodelujemo. Vrtcu namenjamo znatna sredstva, saj se zavedamo, da so naš največji potencial naši otroci. Letno občina tako javnemu vrtcu Antona Medveda nakaže prek 3,7 milijona evrov. Kot občina smo investirali tako v igrala kot v opremo vrtca.

Tak način sodelovanja, da imamo profesionalne in korektne odnose ter skupaj skrbimo za dobrobit naših občanov, imam kot župan z vsemi javnimi zavodi v naši občini.

Poudarjam, da z vodstvom vrtca Antona Medveda ves čas sodelujemo strokovno in profesionalno na najvišji možni ravni. Ravnateljici mag. Liani Cerar sem bil vedno na voljo, enako pa trdim, da tudi ona meni kot županu, ne glede na čas, kdaj sva morala urejati službene zadeve.

Glede glasovanja za novo vodstvo vrtca ima vsakdo možnost lastne presoje in ocene situacije. Člani sveta so glasovali po svoji vesti, nanje ni nihče vplival. Občina je pri odločanju o novi ravnateljici dala svojim članom popolno avtonomnost, zato se ni opredelila za nobenega kandidata. Kot županu občine Kamnik mi je najpomembnejše to, da vsi zaposleni delujejo v dobro otrok. To je zame kot župana edino merilo pri izboru vodstva vrtca. Tako kot do zdaj pa bom tudi v prihodnje korektno sodeloval z vodstvom vrtca.

Žal mi je, da se je novinar kamnik.info odločil za tako pristranski članek, ki je resnično brez vsake osnove, žal pa škoduje ugledu vrtca, njegovemu vodstvu in občini Kamnik. Ponovno izvoljeni ravnateljici vrtca mag. Liani Cerar za njeno imenovanje ponovno čestitam in se veselim dobrega in uspešnega sodelovanja v dobrobit naših otrok in naše občine tudi v prihodnje.

Matej Slapar, župan