Naslovnica / KULTURA / Pripovedovalski večer na Selih

Pripovedovalski večer na Selih

Kaj je bolje, krivica ali pravica, kateri je najboljši mesec v letu, ali moški potrebuje možgane, če ima pametno ženo, si raje zajček ali lisička in še mnogo podobnih vprašanj, ki si jih postavljamo v življenju, se je na pripovedovalskem festivalu razjasnilo in lahko smo slišali razumne in smiselne odgovore.

Prav tako smo prisluhnili nasvetom, ki so bili podkrepljeni z realnimi primeri; kaj narediti v mestu, kjer je mrzlo in primanjkuje kožuhov, na razpolago pa sta medved in župan ter kako povečati šolo za našo mladino, da se bo lahko izobraževala, istočasno pa rešiti problem parkiranja na občinskem dvorišču.

 

Pripovedovalski festival, ki je potekal v soboto, 23. 3. 2019, na Selih pri Kamniku je nastal v sodelovanju kamniške knjižnjice in ŠKD  Sela. Sodelovalo je pet pripovedovalcev; Anže Slana, Breda Podbrežnik, Ivanka Učakar, Matic Maček, Nataša Pivec in Tomaž Schlegl. Za glasbeno podlago in dramatično vzdušje pa je poskrbel Goran Završnik.

 

Ker je festival povezan s praznovanjem občinskega praznika, pa se je povabilu odzval tudi dr. Jernej Markelj, podžupan Občine Kamnik.

Nataša Pivec,
ŠKD Sela