Naslovnica / ŠPORT / Priprave na ekstremni tek na Grintovec so že v polnem teku

Priprave na ekstremni tek na Grintovec so že v polnem teku

Priprave na ekstremni tek na Grintovec so že v polnem teku, zahtevna, hkrati pa ena izmed najlepših tovrstnih tekem, pa upravičuje naziv tekme za svetovni pokal, saj je štiri dni pred tekmo prijavljenih že preko dvesto tekačev iz 15 držav sveta in vrhunski domači tekači.

grintovec 2015Kljub hudi poletni vročini so priprave na tek v polnem teku. Število prijavljenih tekačev štiri dni pred tekmo je preko dvesto, med njimi   tudi vrhunski tekači iz 15 držav sveta ( Eritreja, Kenija, Japonska, Nemčija, Španija, Madžarska, Švica, Češka, Belgija, Irska, Hrvaška, Italija, Avstrija, Francija, Slovenija).

Grintovške strmine bodo ubirali Eritrejec Azarija Teklay, stari znanec grintovškega teka in letošnji zmagovalec gorskega maratona v Podbrdu, Kenijca Muigai in Maina Trance, Švicar Schneider, dobitnik srebra na letošnjem EP na Madeiri, vračajo se tudi nemški in belgijski tekači iz svetovnega prvenstva na Veliko planino, tekla bosta tudi stara znanca iz Japonske Iida in Miyachi.

Tudi domači vrhunski tekači bodo naskakovali najvišji vrh v Kamniško-Savinjskih Alpah. Bo Nejc Kuhar v hudi konkurenci najboljših ubranil naslov najboljšega Slovenca iz lanskega leta? Še vedno je uganka, katera bo letošnja kraljica Grintovca, med favoritinjami bo gotovo Madžarka Timea Merenyi, drugouvrščena iz 2. tekme za svetovni pokal, katera bo najboljša med slovenskimi tekačicami.

Vabljeni prijatelji gorskega teka, navijači in somišljeniki na veliko prireditev v bistriški dolini, ki se bo slovesno zaključila ob 15. uri na Piknik centru pri Jurju.

 Mira Papež