Naslovnica / NOVICE / Priprave na obisk nadškofa Staneta Zoreta v domačem kraju

Priprave na obisk nadškofa Staneta Zoreta v domačem kraju

Prihodnjo nedeljo, 25. januarja, bo novi ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stane Zore, prvič po imenovanju za nadškofa, obiskal svoj rodni kraj in domačo faro na Selih pri Kamniku.

Sokrajani novega nadškofa, ki so na svojega rojaka upravičeno ponosni, mu pripravljajo veličasten sprejem, priprave na prihod nadškofa Zoreta, pa so v polnem teku že dober teden dni pred njegovim prihodom.

zore3

Ne glede na današnje vreme, ki vabi bolj na zapeček kot k delu, so prizadevni Tuhinjci še enkrat dokazali, da niso iz sladkorja in marcipana, saj so se, ob poti na Sela, lotili postavljanja veličastnih mlajev, ki bodo novega ljubljanskega nadškofa in metropolita prvi pozdravili v prihodu v rodni kraj. Pri njihovem zahtevnem delu smo jih za trenutek zmotili tudi mi, dobrovoljni tuhinjski fantje, pa so se, za spomin prihodnjim rodovom, prav radi nastavili tudi našemu fotografskemu objektivu.

zore1

Prihodnjo nedeljo lahko na Selih pri Kamniku pričakujemo prav lepo prireditev, ki se jo utegne udeležiti staro in mlado od blizu in daleč. Nenazadnje tudi zaradi tega, ker prebivalci Tuhinjske doline že od nekdaj slovijo kot prizadevni in odlični gostitelji, razlogov za veselje ob obisku prvega kamniškega oz. tuhinjskega nadškofa, pa bo več kot dovolj.

Slovesen sprejem nadškofa in metropolita msgr. Stanislava Zoreta bo v nedeljo, 25. januarja 2015, ob 10. uri pri cerkvi sv. Neže na Selah pri Kamniku.

zore4

Poročilo in obsežno fotogalerijo z obiska nadškofa msgr. Stanislava Zoreta, si lahko ogledate v prispevku: Slovesen sprejem nadškofa Stanislava Zoreta