Naslovnica / KULTURA / Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik

V petek, 7. februarja 2020, je 3. šolsko uro v športni dvorani OŠ Frana Albrehta potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku.

Program letošnje prireditve so oblikovale tri učiteljice, in sicer učiteljici 2. razreda Barbara Spruk Golob in Maja Škrjanc ter učiteljica slovenščine Tadeja Kilar. Nastopajoči učenci so bili drugošolci matične šole, posamezni učenci predmetne stopnje in učenci, ki sodelujejo v pevskem zboru oziroma v šolskem bendu.

Rdeča nit letošnje prireditve sta bila življenjska zgodba in delo našega največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, saj smo med plesnimi, pevskimi in recitacijskimi točkami lahko prisluhnili zgodbi pisateljice Mojiceje Podgoršek z naslovom O dečku, ki je pisal pesmi. Skozi zgodbo smo počasi odstirali kamenčke Prešernovega življenja in umetniškega ustvarjanja, učenci in učenke pa so v vsebinsko podobo prireditve postopoma dodajali recitacije Prešernovih pesmi, balet, petje, ples in inštrumentalno glasbo. Prireditev se je zaključila z zadnjo kitico Prešernove Zdravljice, ki s pozitivnim sporočilom Slovencem daje upanje na boljše čase. Vsem še enkrat iskrene čestitke ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

Za konec naj omenimo še to, da smo prireditev z enako vsebino izvedli že v četrtek, 6. februarja 2020, popoldan, prav tako v športni dvorani, in sicer za vse sodelujoče v občinskem projektu Branje je iskanje.

Zapisala: Tadeja Česen Šink
Foto: Sara Zalesnik