Naslovnica / NOVICE / Prižig lučk in odprtje drsališča v Kamniku

Prižig lučk in odprtje drsališča v Kamniku

V Kamniku se bodo novoletne lučke prižgale 3. decembra, sočasno se bo na Glavnem trgu odprto tudi drsališče, medtem ko je obisk Miklavža zaenkrat še pod vprašajem, saj se še ne ve kakšni bodo takrat veljavni preventivni ukrepi.

Na “Veseli dan kulture” oz. na rojstni dan Franceta Prešerna, ki je na svet privekal 3. decembra, se bo v Kamniku zvrstilo več prireditev.

Ob 19. uri bo namreč svoja vrata ponovno odprl “energetsko prenovljen” Dom kulture Kamnik, še pred tem pa se bodo v mestu, najbrž okoli 17. ure, prižgale tudi novoletne noči in odprlo drsališče “pod smrekco” na Glavnem trgu.

Kako je z obiskom Miklavža zaenkrat še ni povsem jasno, ker se še ne ve kakšni bodo takrat veljavni preventivni ukrepi. Lani je Miklavž otroke obiskal le prek spleta.

Če se prav spomnimo, je bil lani v tem času, ko je bilo med občani kamniške občine zabeleženo okoli 300 aktivnih primerov okužbe, popularen slogan: “Ostanimo doma!”, mestna novoletna razsvetljava pa je bila prižgana domala na skrivaj, medtem ko letos omenjenega “preventivno zapečkarskega” slogana, četudi je število aktivnih primerov v naši občini še enkrat višje (trenutno je med Kamničani prek 600 zabeleženih aktivnih primerov), ne pridiga nihče več.

Vsekakor bo za obisk dogodkov in prireditev ter drsališča, ne glede na razkuženost z grogom ali kuhanim vinom, potrebno izpolnjevati vsaj katerega izmed PCT pogojev, Občina Kamnik pa navaja, da se bodo vse prireditve izvedle v skladu s takrat veljavnimi ukrepi pristojnih institucij. Pri tem pa se po Kamniku, vsaj tako v šali že šušlja, da bo pogoj PCT, kot pokoro za odpovedane Dneve narodne noš in nespametno peteljinjenje na Kul petku, preverjal kar oni “ljubljanski koštrun”, ki se mu, spričo vse večjega nezadovoljstva nad njegovim (ne)delom, vse bolj trese stolček.