Naslovnica / NOVICE / Priznanja Civilne zaščite ob dnevu Civilne zaščite tudi Kamničanom

Priznanja Civilne zaščite ob dnevu Civilne zaščite tudi Kamničanom

Včeraj se je v dvorani Kulturnega doma v Medvodah odvijala osrednja regijska podelitev priznanj in nagrad ob svetovnem dnevu Civilne zaščite. Med prejemniki so bili tudi Kamničani, in sicer član štaba Civilne zaščite Občine Kamnik Bojan Klemen, član Društva GRS Kamnik Alojz Jerman in član ekipe prve pomoči in PGD Šmarca Mitja Šarec. Slavnostnega dogodka pa so se udeležili župan Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi in poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjaž Srša.

Prizadevnost ljudi, ki so prostovoljno in poklicno ali dolžnostno vključeni v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, je pripomoglo k temu, da se vsakič znova uspešno spoprijemamo s številnimi naravnimi ujmami in drugimi nesrečami.

Pomembna vloga sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je prav gotovo tudi na lokalni ravni. Občine skrbijo, da poteka delo na področju varstva pred nesrečami strokovno in usklajeno.

Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite ob dnevu Civilne zaščite se je, kot rečeno, odvijala včeraj, v torek, 7. marca 2017, v dvorani Kulturnega doma v Medvodah. Slavnostni govornik je bil generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But. Na prireditvi pa so bila podeljena priznanja Civilne zaščite posameznikom in organizacijam, ki so jih predlagale Občine, gasilske zveze, štabi civilne zaščite in društva zaradi njihovega prispevka na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V počastitev praznika Civilne zaščite, predvsem z zahvalo vsem, ki so s svojimi dejanji že prispevali k uresničevanju ciljev preprečevanja nesreč, pripravljenosti, reševanja in pomoči ter z odstranjevanjem posledic naravnih nesreč.

Med dobitniki priznanj in nagrad so bili tudi Kamničani:

  • srebrni znak Civilne zaščite se podeljuje se posameznikom, skupinam in organizacijam za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah ter za izume in inovacije, s katerimi je bil dosežen pomemben napredek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti za zaščito, reševanje in pomoč. Priznanje sta prejela član štaba Civilne zaščite Občine Kamnik Bojan Klemen in član Društva GRS Kamnik Alojz Jerman,

  • bronasti znak civilne zaščite se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči. Priznanje je prejel član ekipe prve pomoči PGD Šmarca Mitja Šarec.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo!

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve