Naslovnica / NOVICE / Procesija s kipom Fatimske Marije Romarice

Procesija s kipom Fatimske Marije Romarice

V poldanskih uricah se je na kamniških ulicah odvila procesija s kipom Fatimske Marije Romarice, ki so ga verniki pospremili s Šutne do frančiškanskega samostana.

V četrtek je na Brezjah množica vernikov pričakala prihod Marijinega kipa iz Fatime, ki je krenil na romanje po številnih slovenskih župnijah.  Med prvimi so, na dan svete Zofke in binkoštno nedeljo, obisk kipa Fatimske Marije Romarice številka 5, ki je prišel iz Komende, pričakali tudi kamniški verniki, ki so kip v popoldanski procesiji prenesli in pospremili s Šutne v cerkev frančiškanskega samostana od koder bo kip odpotoval v cerkev na Homcu, kjer bo prenočil.

marija romarica kamnik 19

Kip se bo iz homca v jutranjih urah vrnil v Šmarco, nato pa, kot nekdaj štafeta mladosti, svoje romarsko popotovanje nadaljeval prek Šmartnega v Tuhinju in Vranje peči do Zgornjega Tuhinja, kjer bo, ob celonočnem molitvenem programu, prenočil v tamkajšnji cerkvi, naslednje jutro pa odromal v Domžale.

 

Kip Fatimske Marije Romarice bo po slovenskih župnijah romal do 13. oktobra 2016.

ROMANJE KIPA FATIMSKE MATERE BOŽJE NA KAMNIŠKEM
15. 5. 2016 nedelja Kamnik 9.00 Kamnik – Šutna; 15.00 procesija do frančiškanov; 19.45 Homec, sledi molitveni program do naslednjega dne 7.30.
16. 5. 2016 ponedeljek Kamnik 7.45 Šmarca; 9.45 Šmartno v Tuhinju; 12.00 Vranja peč; 17.45 Zg. Tuhinj, molitveni program do naslednjega dne 6.15.