Naslovnica / NOVICE / Program Veronikinega festivala 2017

Program Veronikinega festivala 2017

Veronikin festival, ki se je v minulih letih razvil v največji otroški festival v Kamniku, bomo letos v sodelovanju v vzgojo izobraževalnimi ustanovami v Kamniku raztegnili na dva dneva in ga preselili na večjo lokacijo, ki je otrokom že dobro poznana.

Osmi Veronikin festival bo potekal v petek 26. maja in v soboto 27. maja cel dan v Keršmančevem parku. Rdeča nit letošnjega festivala bo slogan »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«. V soboto 27. maja dopoldan bo v Keršmančevem parku potekala tudi tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Petkovo dogajanje bo že tradicionalno namenjeno glasbenim in gledališkim nastopom. Dopoldan bo od 9.30 do 11.30 nastop učencev OŠ Toma Brejca, OŠ Marija Vera, dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter plesnega kluba Šinšin. Popoldanski program se bo začel ob 15. uri in bo trajal do 18. ure. Na njem bodo otroci lahko ustvarjali na različnih delavnicah, kjer bodo spoznavali uporabo naravnega materiala za izdelavo nakita, ustvarjali bodo čarovniške napoje ter spoznali stare srednjeveške športne igre. Na odru bo otroke zabaval Teater Cizamo, nastopili pa bodo tudi otroci iz različnih enot vrtca Antona Medveda Kamnik.

Novost je sobotno dogajanje, ki bo trajalo od 11. do 18. ure, prav tako v Keršmančevem parku. Med drugim bo otroke na glavnem odru zabaval čarodej Jole Cole, uprizorjene bodo gledališke predstave, predstavila pa se bo tudi glasbena šola Kamnik. Ob robu kulturnega dogajanja bodo otroci lahko spoznali številne športne klube v Kamniku in zamenjali svoje slikanice, stripe ali otroške knjige, ki so jih že prebrali, s tistimi, ki jih še niso.

Oba dneva bodo otroci prejeli zloženko festivala z zemljevidom, na katerem bodo zbirali žige. Tisti, ki bodo zbrali vse žige, bodo prejeli posebno Veronikino nagrado.

Program Veronikinega festivala 2017

Petek, 26. maj

8:30 Zbor pred OŠ Frana Albrehta: Turistično vodenje po starem delu Kamnika v izvedbi učencev OŠ Frana Albrehta.

9:30 – 11:30 Glavni oder: nastop učencev OŠ Toma Brejca, OŠ Marija Vera, dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

15:00 – 18:00 Glavni oder: Teater Cizamo: Skoraj najboljši cirkus, nastop otrok iz Vrtca Antona Medveda Kamnik.

16:00 Glavni oder: nagovor župana Občine Kamnik Marjana Šarca, ravnateljice Vrtca Antona Medveda Kamnik Liane Cerar in direktorice Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božene Peterlin.

15:00 – 19:30 Keršmančev park:

  • Ustvarjalno – gibalne delavnice na temo »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«
  • Športni klubi se predstavijo: Športno društvo Grbina, Plavalni klub Kamnik, Triatlonski klub Utrip

9:00 – 18:00 obrežje Kamniške Bistrice v Keršmančevem parku: Bukvarnica in knjižna menjalnica za otroke.

Sobota 27. maj

8:00 – 12:00: Keršmančev park: Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ob 9. uri nastop Mance Berlec.

11:00 – 18:00 Glavni oder:

  • Nastop otrok iz vrtca Peter Pan, učencev podružničnih šol OŠ Šmartno v Tuhinju ter plesnega kluba Šinšin
  • Čarodej Jole Cole
  • Gledališče iz desnega žepka: Peter Strah
  • Pripovedovanje pravljic: Zlati hrib
  • Predstavitev Glasbene šole Kamnik
  • Teater Cizamo: Tovarna milnih mehurčkov
  • Gledališče iz desnega žepka: Motovilčica

11:00 – 18:00 Keršmančev park: predstavitev športnih klubov Judo klub Kamnik, Športni klub Feniks, Košarkaški klub Kamnik, Nogometni klub Kamnik, Klub gorskih tekačev Papež, Canne klub, Plesni klub Šinšin.

10:00 – 14:00 Obrežje Kamniške Bistrice v Keršmančevem parku: bukvarnica in knjižna menjalnica za otroke