Naslovnica / NOVICE / Projekt večgeneracijski center Ljubljana v Kamniku – jesenski program delavnic v letu 2019

Projekt večgeneracijski center Ljubljana v Kamniku – jesenski program delavnic v letu 2019

V Mladinskem centru Kotlovnica in na drugih kamniških lokacijah se odvijajo brezplačne delavnice, ki potekajo v sklopu projekta Večgeneracijski center Ljubljana (VGC) in so namenjene predvsem otrokom, mladim in starejšim iz socialno ogroženih okolij ter brezposelnim.

VGC, ki v MC Kotlovnica deluje pod okriljem nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, predstavlja osrednji prostor zbiranja in srečevanja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje in širjenje socialne mreže ter zadovoljevanje potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin in posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih.

Med januarjem in avgustom 2019 je bilo v sklopu 11 različnih aktivnostih izvedenih 155 terminov delavnic, ki so skupno obsegale 389 ur.

Do konca letošnjega leta bo izvedenih še 191 ur. V tem času se bo možno udeležiti delavnic …

… za mlade:

The Producers

Delavnica popelje otroke po ustvarjalni poti priprave improviziranega gledališkega dogodka, tehničnih posebnosti, priprave reklamnega materiala, do generalne vaje in ponovitve dogodka. Namenjena je mladim iz domačih in migrantskih družin. Delavnica poteka na OŠ Marije Vere.

Ustvarjalnice v Dnevni sobi

Preko svobodnega izražanja misli, giba, likovnega ustvarjanja … otroci in mladi izrazijo kreativni potencial ter krepijo samozavedanje, zavedanje o svetu in vpetosti vanj. Delavnica poteka v Dnevni sobi društva Makadam Kamnik v Alpremu.

Verine miške

Osnovnošolci med 12. in 15. letom starosti se učijo o tem, kako biti bolj sproščeni in spontani v različnih situacijah v življenju in tudi na odru, saj iz inspiracije ene besede ali prostora naredijo kratek prizor. Delavnica poteka na OŠ Marije Vere.

Verine ustvarjalne delavnice

Ustvarjalne delavnice s področja cirkusa, fizičnega gledališča in vzorčenja glasbe so namenjene mladim. Bogatijo njihov doživljajski prostor, višajo kompetence in preko skupinskega dela pospešujejo socializacijo. Delavnica poteka na OŠ Marije Vere.

… za starejše:

IKT starejši

Na medgeneracijskem izobraževanju mladi prenesejo vsaj del osnovnega računalniškega znanja na starejše. Slednji si pridobijo računalniško pismenost za doseganje večje samostojnosti in socialne vključenosti, mladi pa so bolj pripravljeni na spremembe v njihovem staranju. Delavnica poteka v Svetovalni pisarni Zavoda Oreli.

Klub svojcev nepokretnih

Tematike srečanj segajo od ozaveščanja svojcev, energetske izgorelosti ob težkih bolnikih, osebnostne rasti in postavljanja mej do ohranjanja telesne kondicije, tehnik in veščin pri negi nepokretnega bolnika …

Marjetice

Cilj skupine je ohranitev in dvig kvalitete življenja, ohranjanje telesnih aktivnosti, zdrave prehrane in aktivnih socialnih mrež za starejše (60+).

Skupina za aktivno starost

Ljudske pevke Predice ob nastopu poslušalce povabijo k petju. Kasneje sledita pogovor in druženje, ki služita večji aktivizaciji starejših ter njihovi socialni participaciji.

… za brezposelne:

Spletne tehnologije za brezposelne

Cilj skupine je dvig računalniške pismenosti brezposelnih. S pomočjo predavanj in delavnic udeleženci pridobijo kompetence na področju spletnih tehnologij in izdelajo vsaj osnovno predstavitveno spletno stran. Delavnica poteka v Svetovalni pisarni Zavoda Oreli.

Šola podjetništva

Delavnica poteka v obliki predavanj, pregleda poslovnih idej udeležencev, izdelave poslovnega modela po metodi CANVAS in mentoriranja. Udeleženci pridobijo osnovna znanja za preverjanje poslovne ideje in ugotavljanje lastnega potenciala glede podjetniške poti v socialnem podjetništvu. Delavnica poteka v KIKštarterju.

Kontakti in informacije

Mesečni programi aktivnosti na projektu VGC so objavljeni na spletni stani MC Kotlovnica na www.kotlovnica.si.

Več informacij dobite po elektronski pošti info@kotlovnica.si ali na telefonski številki 070 405 484 (od ponedeljka do petka med 9. in 13. uro ter od torka do petka med 17. in 21. uro).

Mladinski center Kotlovnica je za obiskovalce odprt med oktobrom in majem od torka do petka med 17. in 21. uro.

 

Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

9. Prednostna os: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine.

9.1 Prednostna naložba: Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti.

9.1.3 Specifični cilj: Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Projekt podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana, občina Kamnik, občina Vrhnika, občina Grosuplje in občina Ivančna Gorica.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve