Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: 28-letnik pod vplivom alkohola na Mengeškem polju zletel s ceste

Prometna nesreča: 28-letnik pod vplivom alkohola na Mengeškem polju zletel s ceste

Včeraj zvečer je na Mengeškem polju znova prišlo do prometne nesreče v kateri je bil lažje poškodovan voznik, ki so ga iz prevrnjenega vozila rešili šele gasilci s tehničnim posegom, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Do nesreče je prišlo nekaj po 20. uri, ko je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz Mengša proti Kamniku,  izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste in na polju obstal prevrnjen na boku vozila.

Posredovali so gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali, ga razsvetlili ter s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika. K sreči le lažje  poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Domžale ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, gasilci pa so v nadaljevanju poiskali in ustrezno shranili akumulator, ki ga je ob nesreči vrglo iz vozila ter ob koncu intervencije počistili še vozišče.

Kot nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za stike z javnostmi Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o nesreči obveščeni nekaj minut po 20. uri. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 28-letni voznik vozil od rondoja v Mengšu v smeri proti Kamniku ter, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrstjo, zapeljal izven vozišča, kjer se je prevrnil.

Policisti so z voznikom opravli preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola (0,25 mg/l). Zaradi lažjih poškodb je bil voznik s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan v KC Ljubljana.

V nesreči je nastalo za okoli 5000 evrov materialne škode, po vseh zbranih obvestilih pa bo vozniku izdan plačilni nalog.