Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Hudo poškodovano kolesarko so reševalci uspeli z oživljanjem obdržati pri življenju

Prometna nesreča: Hudo poškodovano kolesarko so reševalci uspeli z oživljanjem obdržati pri življenju

V prometni nesreči pri Mengšu je bila hudo poškodovana kolesarka, njeno življenje pa je, po navedbah PU Ljubljana, ogroženo.

Danes pozno popoldan, okoli 17:30, je v semaforiziranem križišču na mengeški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in kolesarka.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče prišlo, ker kolesarka ni upoštevala rdeče luči na semaforju in je s kolesom zapeljala čez prednostno cesto v smeri Rodice v trenutku, ko je iz smeri Kamnika proti Trzinu pripeljal voznik osebnega vozila, ki je pri tem trčil trčil v kolesarko, nato pa je v njeno kolo na cesti trčil še voznik, ki je pripeljal za njim.

V prometni nesreči oz. trčenju je kolesarka utrpela hude telesne poškodbe, zaradi katerih jo je reševalna ekipa NMP Domžale morala tudi oživljati, k sreči, pa je bilo njihovo posredovanje uspešno, saj so jo uspeli obdržati pri življenju ter jo nato z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano. Po podatkih PU Ljubljana je njeno življenje ogroženo, upamo pa, da čim prej okreva.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem in policiji ter usmerjali promet, nato pa z avtodvigalom dvignili še osebno vozilo, da so lahko izpod njega izvlekli zagozdeno kolo.

Policisti, ki so opravili ogled kraja nesreče, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče, ko bodo le-te znane, pa bodo izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi prometne nesreče je bila mengeška obvoznica, za čas trajanja intervencije, zaprta za ves promet.