Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Kamniku

Prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Kamniku

Dopoldne je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Kamniške urgentne službe so bile o prometni nesreči obveščene nekaj po 10. uri dopoldne, ob prihodu na kraj nezgode pa je bilo ugotovljeno, da je voznik z osebnim vozilom zapeljal na nasprotni pas in na pločnik, trčil v ograjo ter kovinske stebričke na katerih je vozilo nasedlo.

prometna ljubljanska 1

Lažje poškodovanega voznika, ki je vozilo lahko sam zapustil že pred prihodom gasilcev, so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik. Gasilci so ob prihodu na prizorišče najprej zavarovali kraj nezgode ter poskrbeli za usmerjanje prometa, nato pa s tehničnim posegom odstranili kovinske količke ter vozilo odstranili s prehoda.

 

Na prizorišču so bili prisotni tudi policisti, ki so izvedli ogled kraja nesreče in bodo ukrepali skladno z ugotovitvami in pooblastili.

Intervencija je trajala približno uro in pol, zaradi nesreče pa je bil promet na Ljubljanski cesti nekaj časa oviran.

Z današnjo intervencijo so se za gasilce očitno končale nekakšne “mini intervencijske počitnice”, saj njihova pomoč, kljub njihovi stalni pripravljenosti, k sreči ni bila potrebna že skoraj 20 dni.