Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Na prehodu za pešce v Mengšu je voznik zbil peško in pobegnil proti Kamniku

Prometna nesreča: Na prehodu za pešce v Mengšu je voznik zbil peško in pobegnil proti Kamniku

Danes zjutraj, okoli 5.30, je na Slovenski cesti v Mengšu voznik na prehodu za pešce z osebnim vozilom povozil peško ter zbežal v smeri proti Kamniku, kjer so ga policisti že izsledili.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili policisti o nesreči obveščeni okoli 5:30, po do sedaj zbranih obvestilih pa je do nesreče prišlo na prehodu za pešce, kjer je voznik osebnega vozila odvzel prednost peški, jo zbil in poškodoval, s kraja nesreče pa zbežal.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka ter do prihoda reševalcev NMP Domžale poškodovani peški nudili prvo pomoč. Reševalci so peško oskrbeli in z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Ljubljano.

Z zbiranjem obvestil so policisti pobeglega voznika, ki je s kraja nesreče odpeljal ne da bi poškodovani peški nudil pomoč, že izsledili, in sicer na območju Kamnika, zaradi suma kaznivega dejanja pa še naprej nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O izsledkih policijske preiskave bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Foto: PGD Mengeš