Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Pijan trčil v luč in hidrant

Prometna nesreča: Pijan trčil v luč in hidrant

Ponoči je v Komendi prišlo do prometne nesreče, ki je zahtevala tudi posredovanje večjega števila gasilcev.

Policisti so bili včeraj ponoči, nekaj pred polnočjo obveščeni, da je v Komendi prišlo do prometne nesreče v kateri je bil poškodovan tudi hidrant.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega tovornega vozila znamke Peugeot Expert vozil  po Glavarjevi ulici iz smeri Komende proti Mostam ter pri Glavarjevi ulici 66, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, s sprednjim delom zadel v drog obcestne razsvetljave in hidrant.

Zaradi razliva vode je na kraju posredovalo 12 gasilcev PGD Kamnik in 7 gasilcev PGD Moste, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, zaprli vodo, ki je uhajala iz poškodovanega hidranta ter počistili razbitine.

Prav nič pa bi ne bilo narobe, če bi kdo »pipico« že pred tem zaprl tudi vozniku kombija, saj so policisti s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili, da je voznik vozil krepko pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa pokazal 1,10mg/l.

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog, mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali še na Okrožno sodišče v Kamniku.

V nesreči je nastalo za okrog 12.000 evrov materialne škode.

So pa kamniški gasilci že pred tem, nekaj po 22. uri posredovali tudi na Perkovi ulici v Kamniku, kjer so pogasili goreče smeti, ki so z dimom zasmradile dobršen del Perovega.