Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča pri trgovini v Zgornjih Stranjah

Prometna nesreča pri trgovini v Zgornjih Stranjah

Pri trgovini v Zgornjih Stranjah je okrog 13:30 prišlo do prometne nesreče v kateri je bil poškodovan kolesar srednjih let, ki se je s cestnim kolesom zaletel v avto mlajše voznice, ki ga pri speljevanju s parkirišča trgovine, spričo zelo slabe preglednosti križišča, bržkone niti ni mogla opaziti.

Poškodovanemu kolesarju so nesebično pomoč, do prihoda reševalne ekipe Nujne medicinske pomoči Kamnik, nudili voznica, obiskovalci ter osebje trgovine in bližnjega lokala, ob prihodu pa so kolesarja reševalci najprej oskrbeli, prenesli v reševalno vozilo, s katerim je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Ljubljano.

Na prizorišču nesreče, ki je povzročila tudi precejšno prometno zmedo, so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so mesto nesreče protinaletno zaščitili in usmerjali promet, podrobne vzroke in okoliščine, ki so privedle do nesreče, pa bodo raziskali policisti.

Kljub temu, da je mlajša voznica kolesarju, ki je pripeljal po prednostni cesti, pri vključevanju v promet v smeri proti Stahovici sicer res izsilila prednost,  je pri tem potrebno omeniti, da je križišče pri trgovini Tuš v Stranjah zelo nepregledno, dvoje, precej nerodno, če že ne kar neustrezno nameščenih ogledal, pa voznikom ne omogoča zadostnega pregleda nad dogajanjem na cestišču. Še posebej ne ob sončnih popoldnevih, kot je današnje, ko sonce odseva tudi v ogledalih, ko je v ogledalu težko opaziti že vozilo, kaj šele kolesarja, kar bi bržkone znal potrditi vsak izmed tamkajšnjih domačih voznikov.

Naj pa dodamo še to, da je zaradi neučakanosti voznikov, tekom same intervencije na istem mestu prišlo do še ene manjše prometne nezgode oz. do manjšega trka še dveh vozil, ki pa na srečo, razen nekaj gmotne škode, ni imelo večjih posledic.