Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Traktorist je s sejalnikom zbil kolesarko

Prometna nesreča: Traktorist je s sejalnikom zbil kolesarko

Nepreviden traktorist je pri Žejah pri Komendi s kmetijskim priključkom zbil in poškodoval kolesarko.

Včeraj popoldan, okoli 15:45, so bile urgentne službe obveščene, da je na cesti pri Žejah v Komendi prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila poškodovana kolesarka, ki jo je s kmetijskim oz. traktorskim priključkom zadel nepreviden traktorist.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik traktorja vozil po regionalni cesti II. reda od naselja Žeje proti Komendi in zaradi prehitevanja na neprimerni bočni razdalji (kršitev določil 2. odstavka 51. člena ZPrCP), z desnim delom priklopljenega kmetijskega priključka oz. sejalnika trčil v levo roko kolesarke, ki je pred njim pravilno peljala kolo po istem prometnem pasu.

Po trčenju je kolesarka padla na travnato površino ob desnem robu vozišča, pri padcu pa se je poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom NMP Kamnik odpeljana na UKC Ljubljana.

Na prizorišču prometne nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet ter poškodovani kolesarki do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč.

K sreči je kolesarka je v prometni nesreči utrpela le lažje poškodbe, vozniku traktorja pa bodo policisti, zaradi kršitve določil  51. člena ZPrCP, izdali plačilni nalog.