Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Podhruški

Prometna nesreča v Podhruški

Okoli 13. ure je v Podhruški prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili poškodovani dve osebi, razbito vozilo, ki je po pretresljivem srečanju z ograjo pristalo v jarku, pa so izvlekli gasilci.

Kamniške urgentne službe so bile nekaj minut po 13. uri obveščene, da je v Podhruški, nedaleč od križišča z regionalno cesto, kjer so tovrstne kar pogoste, prišlo do prometne nesreče osebnega vozila.

Na prizorišču nesreče so, z dvema tehničnima voziloma, posredovali gasilci PGD Kamnik, ki kraj nezgode prometno in požarno zavarovali, na poškodovanem osebnem vozilu odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, nato pa, s pomočjo avtodvigala, vozilo izvlekli iz jarka ter ga pomagali naložiti na avtovleko.

Reševalci NMP Kamnik so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali na nadaljnje zdravljenje, zaradi nesreče, pa so gasilci, v času trajanja intervencije, izvedli polovično zaporo ceste.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice, ki je zapeljala s ceste, trčila v ograjo in z vozilom pristala v jarku. kot navajajo policisti, pa se je voznica v nesreči lažje telesno poškodovala.

Policisti v zvezi z nesrečo vodijo prekrškovni postopek.

Fotografije: PGD Kamnik